annonse
AlvdølEtter et mangeårig liv som håndverker i Alvdal Bygg har Olav Morønning trappet ned. Men, det er ikke dermed sagt at han legger seg på latsida. Hver morgen er han fast inventar og sørger for orden og ryddighet på Statoil-stasjonen til datter Merete. For sin grundighet og hjelpsomme innstilling til også andre i bygda, ble han kåret til Månedens alvdøl for januar 2013. Foto: Ole Sylte Heggset.

Grundig, ja-menneske, blid og ikke minst hjelpsom. Karakteristikkene var mange da Alvdal midt i væla mottok forslaget på Olav Morønning som kandidat til Månedens alvdøl.

Olav Morønning er ikke den som ligger på latsiden, og selv om han har trappet ned etter mange år som nøyaktig og arbeidsom ansatt i Alvdal Bygg, er han like tidlig oppe og har like lange dager. Nå er det imidlertid datter Merete Birkelund og hennes stab som nyter mye godt av hans hjelp med vaktmesterbidrag ved Statoil-stasjonen.

Nøyaktig og solid hjelp

Men, Olav gjør også en betydelig dugnadsinnsats ovenfor mye og mangt ellers. I januar har han nok en gang vært til kjempegod hjelp for Alvdal IL's skigruppe med å bistå deres tradisjonell flaskeinnsamling. Olav stiller opp hver eneste gang, og har langt på vei forberedt det meste, nesten før han blir spurt om å bistå. 

Emballasje skal skaffes, sortering skal gjøres etterhvert som unger og foreldre strømmer til med flaskene utover langre kvelder, og Olav sørger for at tomgodset blir sendt til bryggeriet for gjenbruk, mens alt av plast og ukurant tomgods går til FIAS.

Med slik hjelp og nøyaktighet, er skigruppa han evig takknemlig for den sikkert langt på vei ukeslange innsatsen han har hver gang med flaskeinnsamlingene deres. 

Andre foreslåtte kandidater i januar:

  • Jan Inge Gjermundshaug. Fordi han er en alvdalsambassadør.

 

Kandidater til Månedens alvdøl for februar 2013

Vi ber leserne komme med forslag på Månedens alvdøl. La oss få de fram i lyset, alvdølene som står på for omgivelsene sine. Bygda er stappfull av engasjerte mennesker på så mange ulike områder. Det er mange som kunne fortjent en vennlig dult i ryggen og takk fra resten av bygda.

Derfor ønsker vi å presentere Månedens alvdøl hver måned her i Alvdal midt i væla. Månedens alvdøl er en som gjør litt ekstra for at bygda skal bli litt bedre dag for dag. Hvem, hva og hvordan bestemmer dere.

Send inn forslag til hvem som bør være Månedens alvdøl neste måned, gjerne med en omtale om personen og forklar hvorfor denne fortjener hederstittelen Månedens alvdøl. Vi trekker ut en alvdøl hver måned som får overrakt diplom og som vi presenterer med bilde, heiarop og trampeklapp på vegne av bygda.

Send inn forslag til februar-alvdølen til tips@alvdalmiv.no. Vi kårer neste Månedens alvdøl ved neste månedsskifte og forslag må være oss i hende innen 28. februar 2013.

  • Ingen kommentarer funnet
annonse