annonse
AlvdølMEDMENNESKE: Gjennom sine 63 år har Vidar Mikkelsen hatt sine runder med seg sjøl, men i dag er medmennesket Vidar gld for hver dag som går hvor han kan hjelpe andre med smått og stort gjennom hverdagen. Det gjør han til en avholdt person i lokalsamfunnet, og en fortjent vinner av tittelen som Månedens alvdøl i mars 2013. Foto: Ole Sylte Heggset. 

- Dette satte jeg pris på, nå ble jeg veldig glad, er den spontane kommentaren når vi onsdag kveld dukker opp på tunet til Vidar Mikkelsen med diplomen som beviser at han er Månedens alvdøl for mars måned.

  - Vidar Mikkelsen er snill som dagen er lang! Slik vil nok svært mange beskrive Månedens alvdøl i mars 2013. - Det er artig å høre det, og denne diplomen skal nok rammes inn og henges på veggen, ja, sier han,

- Gir meg ufattelig mye

  - Jeg har nok imidlertid ikke bare vært snill med meg sjøl oppover åra, og fortida hvor jeg i perioder ikke klarte å takke nei til drammen, angrer jeg mye på. Når jeg nå har klart å komme meg bort fra den avhengigheten, er det derfor stort å kunne hjelpe andre, sier Vidar med stolthet i stemmen. Mange eldre og enslige som kanskje ikke har for mange å prate med i hverdagen, er blant de som i dag får mer eller mindre daglige besøk og hjelp fra 63-åringen. 

 - Hver eneste dag er jeg oppom Einar Vangen oppmed Egnund og gjør alt fra å hente aviser, brøyte snø eller bidra med veden, sier Vidar Mikkelsen, bosatt like vest for Joker Dæhlie langs veien mot Folldal. Mange av de samme ærendene gjør Vidar også for eldre og pleietrengende rundt i bygda ellers, men enkelte drar han rett og slett bare innom for å prate med. Peder Sølna og Jorunn Kjølhaug er for eksempel to som regelmessig nyter godt av medmennesket Vidar Mikkelsen. 

  - Det å kunne stå opp og dra ut for å hjelpe andre gir meg utffattelig mye, sier Vidar sjøl.

Dyreglad

I fjøset på småbruket Midtgard er det både hest og sau, og selv om sønnen Mikal har tatt over drifta er Vidar innom fjøset både sent og tidlig. Dyr har da også hatt en spesiell plass i livet for Vidar, og også innsatsen hans i hestemiljøet og blant sauebøndene i felles beitelag settes pris på.

I de senere åra har Vidar fått fram mange flotte individer av rasen han setter høyest av alle, dølehesten. I stallen venter nå avlshoppa Midtgards Brona sitt føll nummer sju etter bedekning i Bekkelegret sist sommer med hingsten Øijo, som måtte reddes opp av leira på rundt 1550 moh. Her var Vidar selvsagt en av de som deltok i den dramatiske redningsaksjonen vi skrev om midten av august i fjor. Kommende helg gleder hestekaren seg til kjøretur når 12 alvdøler spenner for sine vogner for å ta turen rundt om Savalen, inkludert overnatting.

Begrunnelsen

Vidar Mikkelsen var stemt fram som Månedens alvdøl med følgende begrunnelse:

"En utrolig ressurs for lokalsamfunnet, som aldri gjør krav på oppmerksomhet i retur for det han gjør. Han er rundt og besøker eldre og enslige, henter posten, bærer ved - eller bare slår av en prat. Har vannet spekt på vinterstid stiller han opp og tiner. I saueletinga om høsten har han ofte unnagjort minst en runde før noen av oss andre har krøpet utur bussua. Vidar er alltid blid og hjelpsom og med et stort hjerte for de som ikke alltid har det så lett. Et uselvisk og varmt menneske, som virkelig fortjener all mulig ros!"

________________________________________________________________________________________________________

Kandidater til Månedens alvdøl for april 2013

Vi ber leserne komme med forslag på Månedens alvdøl. La oss få de fram i lyset, alvdølene som står på for omgivelsene sine. Bygda er full av engasjerte mennesker på så mange ulike områder. Det er mange som kunne fortjent en vennlig dult i ryggen og takk fra resten av bygda.

Derfor ønsker vi å presentere Månedens alvdøl hver måned her i Alvdal midt i væla. Månedens alvdøl er en som gjør litt ekstra for at bygda skal bli litt bedre dag for dag. Hvem, hva og hvordan bestemmer dere.

Send inn forslag til hvem som bør være Månedens alvdøl neste måned, gjerne med en omtale om personen og forklar hvorfor denne fortjener hederstittelen Månedens alvdøl. Vi trekker ut en alvdøl hver måned som får overrakt diplom og som vi presenterer med bilde, heiarop og trampeklapp på vegne av bygda.

Send inn forslag til april-alvdølen 2013 på e-post til: tips@alvdalmiv.no, eventuelt ring eller stikk innom! Neste måneds alvdøl avsløres i starten av mai, og forslag på kandidater må være oss i hende innen 30.april.

  • Ingen kommentarer funnet
annonse