annonse
AlvdølMÅNEDENS ALVDØL: Ivar Lien med fortjent diplom som bevis på at han er en avholdt mann for mange, både i Alvdal og resten av Nord-Østerdalen. Foto: Ole Sylte Heggset.

- Det var da voldsomt da. Denne er det mange andre som har fortjent før meg, det er i alle fall helt sikkert, sier Ivar Lien beskjedent når vi overrekker diplomet som bevis på at han er kåret til Månedens alvdøl for april 2013. Mannen er vant til å stille opp når nøden er som størst, både i hjem og ved bedrifter.

Enten det er tette vann- og avløpsledninger, slamspyling, eller du har behov for å sjekke feil med rørgatene og vil sende et kamera inn for å lete, da er Ivar Lien er mannen å kontakte! Nylig har han tatt over bil og utstyr fra FIAS, og utfører det meste av oppdrag på det vi har under bakken rundt husveggene våre. - Ja, det er rart med det. Helt siden 1985 da jeg begynte for Einar Terje Stamoen første gang, har det stort sett gått i noe innenfor denne geskjeften. Kun en kort periode ved Nord-Østerdal Pelsdyrfôrlag AL rundt tusenårsskiftet, er vel det eneste avbrekket jeg har hatt, fastslår Ivar.

Kamerasporing

Østerdal Miljø står det på bilene til Ivar Lien, den ene er en mindre varebil med utstyret for kamerasøk i tette rørgater hvor ledningsbrudd og fremmedelementer kan spores, slik at man enkelt kommer til å får fjernet eller reparert skaden. Kamerat kan imidlertid brukes til mye forskjellig.

  - Ja, en gang ble jeg utkalt for å få ut en mindre familiehund på Moan. Den hadde kommet seg inn gjennom en ødelagt ventil i grunnmuren, krøpet inn i jordkjelleren og falt ned uten å kunne komme seg opp igjen. Ved hjelp av kameraet fikk vi lokalisert hunden, skyvd inn et lite pledd som hunden tok tak i og da ble han med kameraet ut i frihet igjen. Variasjon er vel et godt ord for kameraoppdragene, ler Ivar sjøl, som gikk i lære hos et Oslo-firma på dette utstyret over en 2-årsperiode.

En mann i nøden

Ellers er det mest når det ser som verst ut for mange, at Ivar Lien er god å ha. Et par av forslagsstillerne har opplevd hvordan det er når man kommer hjem og lengter etter en god, varm dusj, men i stedet opplever at kloakken er tett og det som skulle gått ned i sluken, i stedet kommer i retur sammen med ymsa anna.  - Ja, enkelte oppdrag har jo vært av den sorten i vinter, når frosten har gått langt nok ned i bakken hos flere. Februar og april måned var verst, sier Ivar.

Nå framover er det imidlertid sesongen starter for fullt med slamsuging, oppspyling av tette rørgater med grus og anna smuss, samt noe oppdrag med sugebilen for å fjerne olje og andre kjemikalier for spesialdeponering.

Begrunnelsen

Ivar Lien ble stemt fram som Månedens alvdøl ut fra følgende begrunnelse:

Månedens alvdøl i april er en person som alltid stiller opp om noe uforutsett skjer med vann og avløp. For oss som har opplevd dette, hverdager, helg eller høytider – aldri er det nei eller noe om at en må vente. Ivar Lien stiller opp uansett og er alltid like blid. Problemer med vann og avløp er bestandig «hauløst», og kommer som oftest når det er mest ubeleilig. Da er det godt å vite at det er stor sjanse for at en får hjelp ved å ringe’n Ivar!

ILien kameraKAMERAUTSTYR: Med kamerastaven kan Ivar Lien inspisere de fleste rørgater og finne fremmedlegemer eller brudd/feil. En gang har han også brukt kameraet som her ligger på gulvet i bilen, til å hente ut en forkommen hund som hadde rotet seg inn i en lav jordkjeller. Foto: Ole Sylte Heggset.

ILien PerWHIGH-TECH: Per Westgård er god å ha når kamerautstyret gås over og oppgraderes inne i varebilen til Ivar Lien, der han har skjermer og andre nødvendigheter som kan benyttes til å lokalisere feil/mangler på rørgater. Foto: Ole Sylte Heggset.

________________________________________________________________________________________________________

Kandidater til Månedens alvdøl for mai 2013

Vi ber leserne komme med forslag på Månedens alvdøl. La oss få de fram i lyset, alvdølene som står på for omgivelsene sine. Bygda er full av engasjerte mennesker på så mange ulike områder. Det er mange som kunne fortjent en vennlig dult i ryggen og takk fra resten av bygda.

Derfor ønsker vi å presentere Månedens alvdøl hver måned her i Alvdal midt i væla. Månedens alvdøl er noen som gjør litt ekstra for at bygda skal bli litt bedre dag for dag. Hvem, hva og hvordan bestemmer dere.

Send inn forslag til hvem som bør være Månedens alvdøl neste måned, gjerne med en omtale om personen og forklar hvorfor denne fortjener hederstittelen Månedens alvdøl. Vi trekker ut en alvdøl hver måned som får overrakt diplom og som vi presenterer med bilde, heiarop og trampeklapp på vegne av bygda.

Send inn forslag til mai-alvdølen 2013 på e-post til: tips@alvdalmiv.no, eller ring oss på tlf 907 40 551 (Ivar) eller 909 29 230 (Ole). Neste måneds alvdøl avsløres i starten av juni, og forslag på kandidater må være oss i hende senest 31.mai.

 

  • Ingen kommentarer funnet
annonse