annonse
Alvdøl

Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist

 GODT HUMØR: Alltid god stemning i bussen med Nils Flaten som sjåfør. Her ”herjer” han litt med Severin Skaret Sagplass, Henrik Løkken og Jørn Eggestad før skoleungene skysses hjem. Foto: Ivar Thoresen

En bussjåfør er ifølge sangen en mann med godt humør. Det passer bra på Nils Flaten – månedens alvdøl i mai.

Det var ikke vanskelig å stille seg bak og applaudere forslaget og begrunnelsen for å kåre Nils Flaten som månedens alvdøl.
  Nils er en person som alltid skaper god stemning rundt seg der han er – med sin positivitet, sitt gode humør og underfundige kommentarer.

Positiv og engasjert

Her er begrunnelsen vi i Alvdal midt i væla fikk sammen med forslaget på Nils Flaten som månedens alvdøl:
  «En blid og munter bussjåfør. Alltid med et smil på lur. Han stiller opp  i alle sammenhenger, enten det er for fotballaget, musikkorpset eller andre lag og foreninger som trenger skyss. Han gjør i tillegg en flott innsats i Alvdal Turforening, i tillegg til at han sjøl er over middels interessert mosjonist og turgåer.
  Ungene er alltid fornøyd med Nils når han kjører bussen, og han har bestanding en kjapp replikk på lur, både til gammel og ung. Han oppleves alltid blid, og er bestandig en positiv bidragsyter der han måtte befinne seg.»

Hyggelig overraskelse

– Det må jeg si var en overraskelse, sier Flaten sjøl når vi møter ham på bussholdeplassen nedenfor Steigen skole, der han er klar til å kjøre elevene hjem fra nok en skoledag.
  – Men det er jo veldig hyggelig å bli satt pris på på denne måten.
  Om sitt engasjement på flere områder, blant annet i Turforeningen og som dugnadssjåfør for lag og foreninger sier han:
  – En må jo gjøre en innsats der en kan, og jeg prøver å bidra så godt jeg kan på det jeg kan hjelpe til med.

Flere kandidater

Nils Flaten var ikke den eneste som ble foreslått som månedens alvdøl i mai. Her er flere kandidater:
• Arne Dagfinn Øynes: «Han er en politiker med hjerte for alvdal. Levende opptatt av umgdomsmiljøene (han har da også sittet en "mannsalder"i kommunestyret), en gartner med godt humør, en småbruker med hjerte for saueskrottene sine og en fantastisk far og ikke minst bestefar for de fem barnebarna sine. Han er svært opptatt av norsk litteratur (især bygdehistorier) og sitter på enorme mengder kunnskap om bygdas historie.»
• May Kristin Holøyen: «Som leder på Frivilligsentralen er hun ekte ildsjel som gjør veldig mye for at andre skal trives og ha det bra.»
• Per Arnfinn Bergebakken: «En fra den eldre garde som stiller opp på stort og smått med fortellinger, lysbilder og historiekunnskap og har gjort det i mange år. Aktuell nå med den siste boka si om Plassen helselag, som gis i gave til helselaget som derfor får alle inntektene.»


Kandidater til Månedens alvdøl for juni 2013

Vi ber leserne komme med forslag på Månedens alvdøl. La oss få de fram i lyset, alvdølene som står på for omgivelsene sine. Bygda er full av engasjerte mennesker på så mange ulike områder. Det er mange som kunne fortjent en vennlig dult i ryggen og takk fra resten av bygda.

Derfor ønsker vi å presentere Månedens alvdøl hver måned her i Alvdal midt i væla. Månedens alvdøl er noen som gjør litt ekstra for at bygda skal bli litt bedre dag for dag. Hvem, hva og hvordan bestemmer dere.

Send inn forslag til hvem som bør være Månedens alvdøl neste måned, gjerne med en omtale om personen og forklar hvorfor denne fortjener hederstittelen Månedens alvdøl. Vi trekker ut en alvdøl hver måned som får overrakt diplom og som vi presenterer med bilde, heiarop og trampeklapp på vegne av bygda.

Send inn forslag til juni-alvdølen 2013 på e-post til: tips@alvdalmiv.no, eller ring oss på tlf 907 40 551 (Ivar) eller 909 29 230 (Ole). Neste måneds alvdøl avsløres i starten av juli, og forslag på kandidater må være oss i hende senest 30. juni.

NilsFlaten2
OVERRASKET: – En hyggelig overraskelse, sier Nils Flaten etter å ha blitt kåret til månedens alvdøl i mai. Foto: Ivar Thoresen

Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse

Cron Job Starts