annonse
AlvdølGLAD OG OVERRASKET: May Kristin Holøien hadde nettopp introdusert musikken og ønsket alle velkommen til bords under grillfesten på Solsida torsdag ettermiddag, da vi fikk lånt mikrofonen og overrakt diplomet som bevis på at hun er Månedens alvdøl i juni 2013. Foto: Ivar Thoresen.

Da vi mottok forslaget ble vi brått litt usikre på om May Kristin Holøien hadde fått tittelen tidligere. Men, det hadde hun altså merkelig nok  ikke, og da var redaksjonen i likhet med forslagsstiller svært glade for å i dag kunne overraske henne med diplomen og utnevnelsen som juni måneds alvdøl, midt under grillfesten i regi frivilligsentralen og Solsida.

  - No vart ei glad og ikke så rent lite overraska, kvitterte May Kristin da hun hadde fått dilpomet overrakt. Den allestedsnærværende dama har engasjement for mange og innen mange leire i Alvdal, men best kjent er hun nok for sitt daglige virke ved Alvdal Frivilligsentral. Det var da også for dette arbeidet forslagsstilleren hadde sendt inn sitt forslag på henne til tittelen.

Raus ildsjel

Begrunnelsen som ble påført dilpomet lyder som følger:

Både som privatperson og i rollen som daglig leder på frivilligsentralen er May Kristin Holøien et raust menneske som bestandig byr på seg sjøl. En ildsjel alle som besøker frivilligsentralen nyter godt av, og som enda flere av oss i bygda har mye å lære av. Utstråling og ståpåvilje er bare to av mange superlativer som passer godt på May Kristin som person.

  - Denne prisen setter jeg utrolig høyt, det må jeg si. Det er så utrolig mange flotte kandidater i bygda vår som gjør så mye for så mange, så det er helt sikkert mange som burde fått den før meg. Jeg skal love å henge den på veggen på frivilligsentralen, og deler den med alle de som hver eneste dag gjør det så givende å utføre jobben min. Tusen takk!

Blyg fiol

Johan Sundberg og musikerne fra Øversjødalen som var på plass for å underholde på grillfesten på Solsida torsdag, kjenner May Kristin Holøien godt fra hennes barndom østpå dalom i Tolga. Resolutt kvitterte de derfor med en melodi de mente passet godt som en beskrivelse på hennes vesen.

  - Som lita jente husker vi deg som litt blyg og vakker, og melodien "Blyg fiol" passer det derfor godt å ta nå. Sjøl om du kanskje ikke er så blyg lenger, er du fortsatt verdig en benevnelse som fiol, mente Sundberg før de sang i vei.

 


 

Kandidater til Månedens alvdøl for juli 2013:

Vi ber leserne komme med forslag på Månedens alvdøl. La oss få de fram i lyset, alvdølene som står på for omgivelsene sine. Bygda er full av engasjerte mennesker på så mange ulike områder. Det er mange som kunne fortjent en vennlig dult i ryggen og takk fra resten av bygda.

Derfor ønsker vi å presentere Månedens alvdøl hver måned her i Alvdal midt i væla. Månedens alvdøl er noen som gjør litt ekstra for at bygda skal bli litt bedre dag for dag. Hvem, hva og hvordan bestemmer dere.

Send inn forslag til hvem som bør være Månedens alvdøl neste måned, gjerne med en omtale om personen og forklar hvorfor denne fortjener hederstittelen Månedens alvdøl. Vi trekker ut en alvdøl hver måned som får overrakt diplom og som vi presenterer med bilde, heiarop og trampeklapp på vegne av bygda.

Send inn forslag til juli-alvdølen 2013 på e-post til: tips@alvdalmiv.no, eller ring oss på tlf 907 40 551 (Ivar) eller 909 29 230 (Ole). Neste måneds alvdøl avsløres i starten av august, og forslag på kandidater må være oss i hende senest 30. juli.

 

!

 

  • Ingen kommentarer funnet
annonse

Cron Job Starts