annonse
Alvdøl SOMMERJOBB: Maren Hansen-Møllerud Hauen har sin siste uke med sommerjobb ved Øwretun barnehage. Foto: Goro Skarpsno

Gjennom tiltaket Sommerjobb for ungdom har 13 ungdommer fra Alvdal fått seg sommerjobb rundt omkring i kommunen. Maren Hansen-Møllerud Hauen har først jobbet 2 uker ved SFO, og er nå inne i sin siste uke ved Øwretun barnehage.

Sommerbarnehage betyr lite barn, men minst like hyggelige dager som ellers i året, og det kan Maren bekrefte. – Jeg har det veldig bra, det er en herlig jobb. Vi har rolige dager, men denne jobben kan også være krevende, sier Maren som har fått prøvd ut hvordan det er å jobbe på SFO og i barnehage i sommer.

- Under Sommer-SFO var vi mye ute på turer, både til Høstdalen og på fisketur i Glomma. Her i barnehagen har vi også vært mye på tur, det er veldig koselig. Vi har jo vært kjempeheldig med været, sier Maren.

Denne uka er både Plassen og Øwretun barnehage samlet i Øwretun, men det byr visst ikke på de store utfordringene når unger fra ulike grender blir samla på et lite inngjerda område. - Det er god blanding i alder, og alle går veldig godt overens, forsikrer Ragne Tysnes Hokstad som er styrer i Øwretun barnehage.

Trondheim til høsten

Maren Hansen-Møllerud Hauen er et kjent fjes for de som følger litt med på hva ungdommen presterer i friidrett. Hun gikk ut fra Alvdal Ungdomsskole i vår, og til høsten har hun tenkt seg til Trondheim.

– Jeg skal starte på Strinda videregående skole. Der kommer jeg til å gå ei såkalt "spisset toppidrettstilbud" med friidrett i kombinasjon med fotball. Dette tar fire år, noe som betyr at jeg vil få god tid til både trening og skole, sier Maren sjøl.

Strinda videregående skole flytter høsten 2013 inn i et splitter nytt skolebygg, så elevene starter ei uke før de vanligvis pleier å starte. Det betyr lengre høstferie for Maren sånn at skolen får god tid til å flytte inn i nye lokaler. – Jeg gleder meg til å se den nye skola, og til å starte. Til nå har jeg bare sett den fra utsiden, sier Maren.

Sommerjobb for ungdom

Ragne Tysnes Hokstad har bare lovord å si om tiltaket Sommerjobb for ungdom. – Erfaringene fra i fjor var så bra, at vi gjerne ville ha ungdommer i jobb denne sommeren også. De har fungert kjempegodt i jobben! De tar ansvar og tar oppgaver på strak arm. De går veldig godt sammen med ungene, så dette tiltaket håper vi at vil fortsette neste år også.

Maren er ikke den eneste som har jobbet i barnehage i sommer. Agnes Kristine Nerby og Emma Skovro Thoresen har også sommerjobb i barnehagen gjennom tiltaket.

sommerbarnehageFIN GJENG: Bare seks barn i barnehagen denne torsdagen, men de har det veldig moro for det. Stående på bordet: Amund og Rilind. F.v: Heidi, Vera, Magnus, Mina, Pia og Maren. Foto: Goro Skarpsno

Goro Skarpsno
    • Ingen kommentarer funnet
    annonse