annonse
AlvdølBLIDE BUDEIER: Juli måneds alvdøler ble Høstdalsbudeian, f.v. Else Iren Smedplass, Gunhild Valråmoen og Anne Berit Gjermundshaug. Foto: Goro Skarpsno.

Juli-kåringen av Månedens alvdøl ble offentliggjort i forkant av STAUT’s opptreden på Høstdalen fredag kveld. Etter seks år med Høstdalsdager er «Høstdalsbudeian» blitt et begrep ensbetydende med Else Iren Smedplass, Anne Berit Gjermundshaug og Gunhild Valråmoen.

Høstdalen eller Haustdalen – den levende seterdalen inn mot vestfjella har over flere år nå blitt satt på kartet ved hjelp av seterdrivere som både driver aktivt seterhold, samtidig som de åpner dørene for turister fra fjern og nær. Høstdalsdagene er blitt et av de mange arrangementene som setter Alvdal på kartet, godt ut over kommune- og regionsgrenser. Setermat, husflid og kulturinnslag er faste innslag i programmet.

Tradisjonsbærere

Her er begrunnelsen vi fikk inn for månedens alvdøler i juli 2013: «For sjette året har Anne Berit, Else Iren og Gunhild lagt ned en utrolig innsats og skapt Høstdalsdagene 2013. Den innsatsen disse tre prakteksemplarene av noen damer legger ned for å bære setertradisjonene videre, er vel verdt en påskjønnelse. De har evnen til å fornye seg og stiller opp for alle som besøker seterdalen, slik at det alltid er trivelig like trivelig å komme hit!» 

Mange å takke

– Oj, det var overraskende og artig. Denne prisen deler vi utvilsomt både med familie og andre gode hjelpere her oppe på Høstdalen. Det er veldig mange som både har pushet oss når vi kanskje har tvilt litt på fortsettelsen, og kommet med idéer til fornyelse, sier de tre etter å ha fått diplomene.

– Enkelte av arrangementene har krevd mye innsats, mens andre år har lista blitt lagt lavere. Enda har vi kanskje ikke funnet den endelige formen på dagene, og tidspunktet i starten av juli kan det også hende vi vurderer litt endring på. Vi får se, sier trioen før de springer til hver sin kant og sine funksjoner som vertskap under STAUT-konserten, sammen med de mange andre gode hjelperne i Haustdalen.

Andre kandidater

Foruten Høstdalsbudeian kom det et forslag til på Månedens alvdøl for juli 2013. Vinneren av juli måneds alvdøl i 2012, arrangørene bak Livestock-festivalen, ble nok en gang foreslått:  

• Livestock 2013: «Månedens Alvdøll bare MÅÅÅÅ bli Einar Ødegård Gjelten og hans medsammensvorne i komiteen for Livestock! Makan tæll pågangsmot, optimisme og drivkraft for å gjøre noe for hjembygda ...»

 


 

 

Kandidater til Månedens alvdøl for august 2013

Vi ber leserne komme med forslag på Månedens alvdøl. La oss få de fram i lyset, alvdølene som står på for omgivelsene sine. Bygda er full av engasjerte mennesker på så mange ulike områder. Det er mange som kunne fortjent en vennlig dult i ryggen og takk fra resten av bygda.

Derfor ønsker vi å presentere Månedens alvdøl hver måned her i Alvdal midt i væla. Månedens alvdøl er noen som gjør litt ekstra for at bygda skal bli litt bedre dag for dag. Hvem, hva og hvordan bestemmer dere.

Send inn forslag til hvem som bør være Månedens alvdøl neste måned, gjerne med en omtale om personen og forklar hvorfor denne fortjener hederstittelen Månedens alvdøl. Vi trekker ut en alvdøl hver måned som får overrakt diplom og som vi presenterer med bilde, heiarop og trampeklapp på vegne av bygda.

Send inn forslag til juni-alvdølen 2013 på e-post til: tips@alvdalmiv.no, eller ring oss på tlf 907 40 551 (Ivar) eller 909 29 230 (Ole). Neste måneds alvdøl avsløres i starten av september, og forslag på kandidater må være oss i hende innen 31.august. 

  • Ingen kommentarer funnet
annonse