annonse
AlvdølTRE SMÅ UNDER: F.v. Maja, Ulrik og Martin Tveråen koser seg godt på St. Olavs Hospital i Trondheim, kun et par dager etter at de ankom verden. Trillingene veide nær 5,6 kg til sammen da de ble forløst fredag, og alt står bra til, noe bildet også sier sitt om. Foto: Privat.

En av årets definitive gladsaker i bygda er det vi nå kan komme med, for endelig er ventetiden over for Grete og Terje Tveråen, samt storesøsknene Sivert (10) og Ida (8). Etter et 33 uker og 2 dager langt, men totalt problemfritt svangerskap, kunne i tur og orden Maja, Ulrik og Martin forløses ved keisersnitt, og trillingene har det bare bra i følge ei sprek mor.

  - Alt har gått over all forventning, og oppfølgingen både her i Trondheim, samt fra jordmødrene Marian Muiwijk Eggen og Nina Skovro Enget på Tynset, har vært utrolig bra underveis. Normalt går trillingsvangerskap i dag ikke lenger enn til 34 uker, og vi kom jo nesten helt dit. 33 uker og 2 dager ble varigheten, og alt sammen har vært en fin opplevelse for oss alle, så nå er vi bare glade for at det er over og at vi kan få lære de tre små gradvis å kjenne, sier en frisk og rask fembarnsmor Grete Tveråen, ute på spasertur mellom bleieskift og mating.

  - Jeg var inne til kontroller her i Trondheim annenhver uke utover sommeren og høsten, og etter at Maja stagnerte litt i vekst de siste par ukene, ble det sist onsdag bestemt at jeg skulle innlegges og alt ble klargjort til fredagens keisersnitt. Maja fikk da også æren av å bli den første ut fra mors mage, 1465 g tung, mens gutta Ulrik på 2040 g og Martin på 2085 g kom hakk i hæl, sier Grete. Sammen med Terje fikk de oppleve et trippelunder som det går lang tid mellom både på nasjonalt nivå, men i alle fall i Alvdal.   

Mens Terje måtte drive innhøsting hjemme på søndag, var det så klart for det første møtet med storesøskena Sivert og Ida. Ikke så rent lite stolte de heller, tipper vi, og forsiktig fikk de holde sin vesle, men livskraftige søster og de to brødrene for første gang. - Sterke har de vært alle sammen, og ingen har måttet ligge i kuvøse etter fødselen, noe som nok er litt sjelden. Gutta har kun trengt litt surstoffhjelp, mens lille Maja som var rundt 600 gram lettere ved fødsel ikke har trengt noe hjelp hittil. Det tyder bra, avslutter mor Grete og gleder seg til å få ta med de tre små via fødestua på Tynset og deretter hjem etterhvert.

Alvdal midt i væla føyer seg herved inn i rekke av gratulanter til både foreldre og søsken. Gratulerer med de nye alvdølene!

3xIdaSTORESØSTER: Ida Tveråen (8) syns nok det var stas og endelig få hilse på trillingene, da hun første gang fikk møtt dem søndag. Lillesøster Maja var nok et lite, men stort under. Foto: Privat.

3xSivertSTOREBROR: Det å bli storebror til tre på en gang er det ikke mange som får oppleve. Sivert Tveråen (10) er godt fornøyd med situasjonen, og håper muligens at Martin og den andre trilligbroren Ulrik, skal bli gode fotballspillere og lekekompiser etterhvert. Foto: Privat.

 

  • Ingen kommentarer funnet
annonse