annonse
Alvdøl

Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist

 OVERRASKET OG GLAD: Ove Hårdnes ble både overrasket over og glad for utmerkelsen som månedens alvdøl i november. Foto: Ivar Thoresen

Ove Hårdnes har jobbet som reparatør hos Reidar M. Måna/Shell i over 40 år. Bedriftens Reodor Felgen er kåret til Månedens alvdøl for november 2013.

– Jeg begynner å bli så gammel at det tar litt tid før det går inn, men jeg må bare si tusen takk, sier en stolt og overrasket Ove Hårdnes etter å ha fått diplomet som det synlige beviset på at han er kåret til Månedens alvdøl for november.

Problemløser

Forslagsstilleren skriver som begrunnelse for å foreslå Ove Hårdnes som Månedens alvdøl:
 «Reidar M. Månas Reodor Felgen har jobbet i bedriften i over 40 år og har i alle disse åra vært en problemløser for både alvdøler, gjennomreisende, og folk fra nabobygdene. Ove Hårdnes skrur på alt fra sykler, motorsager, gressklippere, jordfresere, mopeder og motorsykler til biler og nær sagt alt som har en motor og drivverk. Han har lagt om tusenvis av dekk opp gjennom årene og hjelper alle som kommer innom og har et problem. Han er løsningsorientert og hjelpsom og ingen oppgaver synes å være for vanskelig.»

Voldsom utvikling

Til sommeren er det 42 år siden bilmekanikeren Ove Hårdnes begynte som reparatør hos Reidar M. Måna. Siden har han vært der.
  – Det er helt opplagt at jeg har hatt det trivelig med jobben min i alle disse åra. Jeg har hatt med utrolig mange folk å gjøre, og det har vært en voldsom utvikling på det vi driver med her. Jeg er utdannet bilmekaniker, men har ikke sjanser til å drive med det nå, sier Hårdnes når han snakker om hvordan arbeidsdagen har endret seg opp gjennom åra.
  – På det meste hadde vi også en og en halv stilling på reparasjon og vedlikehold av motorsager. Vi hadde lørdagsåpent for å hjelpe tømmerhoggerne med utstyret så det skulle være klart til ei ny arbeidsuke. Slik er det ikke lenger, sjøl om det er en del vedhoggere som skal ha motorsagene i orden om våren.

Mopedgubber

Ove Hårdnes nekter ikke for at han er blitt en liten Reodor Felgen i løpet av at langt arbeidsliv på verkstedet. Han reparerer alt som kan repareres – og det er i følge ham det meste.
  – Det er varierte arbeidsdager, ja, og jeg vil vel si at jeg kan litt om alt etter disse åra. Det er jo også sesongvariasjoner, med mye snøfresere om vinteren og grasklippere om sommeren, sier Hårdnes. De siste åra har han vært alene på verkstedet, men på det meste var det tre fulle stillinger i verkstedet på Shell.
  Hårdnes har mange gode minner – og husker veldig godt «mopedgubbene» som stadig kom innom og skulle ha mopedene reparert.
  – Det var mye artig med dem. De kjørte moped til de nesten ikke kunne gå, og kom med krokstaven på bagasjebrettet og sekk på ryggen. De ville gjerne følge med på arbeidet vi gjorde også, og det var ikke rent sjelden de rev ned både det ene og andre med sekken på ryggen i verkstedet, her minnes Ove Hårdnes.
  Han husker også at det var stas å hjelpe utlendinger på gjennomreise – for da kom det ofte edle dråper i posten som takk for hjelpa etter hvert.

Triveligere før

– Jeg er rik på minner etter alle åra er, sier Ove Hårdnes og mener det var triveligere før, da folk ikke hadde det så travelt.
  – Nå er tid penger. Alt skal gå fort.
  Likevel er han klar på at lokalverkstedet som fikser det meste fortsatt har sin plass og sin funksjon.
  – Det meste kan repareres om en tar seg tid til å se på det.
  Så det er bare å stikke innom. For Ove Hårdnes er alltid på plass. Han er en arbeidsgivers drøm, sånn sett – nesten uten sjukefravær i løpet av over 40 år på samme arbeidsplass, og alltid positiv og imøtekommende.
  – Ove er enestående. En unik person som er veldig lettvint å ha med å gjøre, både for oss og kundene, skryter sjefen, Lars Martin Måna.

Kandidater til Månedens alvdøl for desember 2013

Vi ber leserne komme med forslag på Månedens alvdøl. La oss få de fram i lyset, alvdølene som står på for omgivelsene sine. Bygda er full av engasjerte mennesker på så mange ulike områder. Det er mange som kunne fortjent en vennlig dult i ryggen og takk fra resten av bygda.

Derfor ønsker vi å presentere Månedens alvdøl hver måned her i Alvdal midt i væla. Månedens alvdøl er noen som gjør litt ekstra for at bygda skal bli litt bedre dag for dag. Hvem, hva og hvordan bestemmer dere.

Send inn forslag til hvem som bør være Månedens alvdøl neste måned, gjerne med en omtale om personen og forklar hvorfor denne fortjener hederstittelen Månedens alvdøl. Vi trekker ut en alvdøl hver måned som får overrakt diplom og som vi presenterer med bilde, heiarop og trampeklapp på vegne av bygda.

Send inn forslag til desember-alvdølen 2013 på e-post til: tips@alvdalmiv.no, eller ring oss på tlf. 907 40 551 (Ivar) eller 909 29 230 (Ole). Neste måneds alvdøl avsløres i starten av januar, og forslag på kandidater må være oss i hende innen 31. desember.

OveHmndalvdol2
MOTORSAG: Ove Hårdnes reparerer fortsatt motorsager, sjøl om det er blitt mindre av det med åra. Foto: Ivar Thoresen

Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse

Cron Job Starts