annonse
AlvdølONSDAGSTURENS FAR: Kåre Dalen mottok onsdag diplomen som Månedens alvdøl, selvfølgelig i sammenheng med onsdagsturen han nærmest er synonym med, og som til sommeren markerer 9 år. Foto: Ole Sylte Heggset.

Onsdagsturens far er han kalt, Kåre Dalen. Lederen i Alvdal LHL fylte 75 år 1.januar men er still-going, og i spissen for turene som normalt ender opp med påfølgende kaffetår og biteti på Taverna.

Mye er sagt og skrevet før om Kåre Dalens utrettelige engasjement som leder for Alvdal LHL i flere år, og onsdagsturene han innførte i juni for snart ni år siden hadde neppe blitt en like sterk og populær tradisjon uten Kåre. Den 1.januar i 2014 fylte Kåre Dalen 75 år, og ettersom dagen falt seg på en onsdag var det like naturlig at onsdagstrimmerne tok turen hjem til Kåre etter endt trimtur.

Folkehelse bedre enn noe

Seneste i kommunestyrets møte 31.januar ble Folkehelse-satsing satt på dagsorden av politikerne, og i dagligtale er begrepet svært mye brukt i vårt etterhvert kanskje litt "stillesittende" samfunn. Onsdagsturen er utvilsomt et folkehelsetiltak, og både trimturen i frisk luft, samt den sosiale praten underveis og over en kaffekopp etterpå, tilhører så absolutt det vi putter i definisjonen av begrepet. 

Onsdag møtte vi opp på Taverna'n da trimmerne stilte seg i køa for å kjøpe kaffekoppen sin, og daglig leder Mikael Rosenquist delte også sin beundring for det ukentlige store oppmøtet som Onsdagsturen har. - Dette virker jo til å ha blitt et samlingspunkt som favner bare flere og flere, og vi er jo svært glade for at de også bruker oss som base for turene sine selvsagt, sa han.

Ildsjelen Kåre

Slik lyder begrunnelsen for at Kåre Dalen ble årets første Månedens alvdøl:

«Folkehelsetiltak er satt på dagsorden i alle samfunnslag. Kåre Dalen, som mangeårig leder for Alvdal LHL, er blitt kalt Onsdagsturens «far» av mange, og dette tiltaket er blitt et viktig og særdeles godt folkehelsetilbud som ukentlig gagner 40-50 alvdøler i alle aldre og samfunnslag. Med utrettelig engasjement er Kåre en ildsjel som opprettholder og utvikler tilbudet,
og som fersk 75-åring fortjener han utvilsomt tittelen Månedens alvdøl»


 

Kandidater til Månedens alvdøl for januar 2014

Vi ber leserne komme med forslag på Månedens alvdøl. La oss få de fram i lyset, alvdølene som står på for omgivelsene sine. Bygda er full av engasjerte mennesker på så mange ulike områder. Det er mange som kunne fortjent en vennlig dult i ryggen og takk fra resten av bygda. Derfor ønsker vi å presentere Månedens alvdøl hver måned her i Alvdal midt i væla. Månedens alvdøl er noen som gjør litt ekstra for at bygda skal bli litt bedre dag for dag. Hvem, hva og hvordan bestemmer dere.

Send inn forslag til hvem som bør være Månedens alvdøl neste måned, gjerne med en omtale om personen og forklar hvorfor denne fortjener hederstittelen Månedens alvdøl. Vi trekker ut en alvdøl hver måned som får overrakt diplom og som vi presenterer med bilde, heiarop og trampeklapp på vegne av bygda.
Send inn forslag til februar-alvdølen 2014 på e-post til: tips@alvdalmiv.no, eller ring oss på tlf. 907 40 551 (Ivar) eller 909 29 230 (Ole). Neste måneds alvdøl avsløres i starten av mars, og forslag på kandidater må være oss i hende innen 28.februar.

  • Ingen kommentarer funnet
annonse