annonse
Alvdøl

Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist

 POSITIVT: En sprø idé ble realitet og Ole Gjermundshaug fikk med seg nesten 20 Gjermundshaug-ansatte på ski over fjellet fra Rena til Lillehammer under Fredagsbirken. For det hedres han som Månedens alvdøl for mars – en pris han er tydelig på at han deler med de andre ansatte, her representert ved Liv Gjermundshaug Thoresen (fra venstre), Svein Roger Sørli, Erlend Lanckmans, Wenche Lunde Gjermundshaug, Tron Magne Gjelten og Wenke Furuli. Foto: Ivar Thoresen

Det startet som en litt sleivete kommentar og en sprø idé fra Ole Gjermundshaug, og endte med at 18 Gjermundshaug-ansatte fullførte 54 kilometer på ski fra Rena til Lillehammer under Fredagsbirken. For det tiltaket fortjener Ole Gjermundshaug heder som Månedens alvdøl for mars.

– Det er en pris jeg vil dele med alle de ansatte, for dette har vært en positiv opplevelse for hele gjengen og noe som absolutt har gitt mersmak, sier Ole Gjermundshaug til Alvdal midt i væla.

Mange positive effekter

I begrunnelsen for å kåre Ole Gjermundshaug som Månedens alvdøl for mars 2014 heter det:
  «Ole har gjort et kjempegrep gjennom å motivere til og legge til rette for at rundt 20 av Gjermundshaugs ansatte fullførte Fredagsbirken på ski i mars. Alle har deltatt på to-tre treninger i uka – en god del av dette i arbeidstida – i et snaut års tid for å forberede turen på ski over fjellet. Tiltaket har bidratt til å bedre de ansattes helse, arbeidsmiljøet, arbeidsinnsatsen, det sosiale og trivselen i bedriften.
  Videre har Ole gjennom sitt firma gjennom mange år vært en avgjørende bidragsyter på sponsorsiden i Alvdal idrettslag, spesielt for skigruppa og i forbindelse med Solan Gundersens Vinterleker.»

Stort engasjement

Idéen kom opp rundt lunsjbordet på vårparten i fjor og ble fulgt opp med ukentlige treningsøkter for de ansatte både i og utenfor arbeidstid gjennom sommeren, høsten og vinteren fram mot målet: Fredagsbirken.
  – Det ble en vinn-vinn situasjon. Vi hadde et felles mål å jobbe mot, også utenfor jobben og gjennom treninga blir de ansatte i stand til å yte mer, samtidig som det styrker samholdet og kameratskapet internt.
  – Jeg er sikker på at det blir enda flere som tar utfordringen neste år, sier Ole Gjermundshaug og ser så mange positive effekter at han også lover flere andre tiltak som kan gi tilsvarende gevinster framover.

Helsa er viktig

Gjermundshaug legger ikke skjul på at mange av de ansatte har en arbeidssituasjon der egen helse fort kan bli nedprioritert.
  – Det er mye stillesitting, mye jobb, variable arbeidstider og det kan lett bli en usunn livsstil. Derfor er tiltak som dette så viktig. Vi må ta helsa på alvor, sier Ole Gjermundshaug.
  Han er veldig glad for den responsen han har fått internt rundt Birken-prosjektet og er veldig klar for å videreutvikle det, til det beste både for bedriften og den enkelte ansatte.

Kandidater til Månedens alvdøl for april 2014

Vi ber leserne komme med forslag på Månedens alvdøl. La oss få dem fram i lyset, alvdølene som står på for omgivelsene sine. Bygda er full av engasjerte mennesker på så mange ulike områder. Det er mange som kunne fortjent en vennlig dult i ryggen og takk fra resten av bygda.

Derfor ønsker vi å presentere Månedens alvdøl hver måned her i Alvdal midt i væla. Månedens alvdøl er noen som gjør litt ekstra for at bygda skal bli litt bedre dag for dag. Hvem, hva og hvordan bestemmer dere.

Send inn forslag til hvem som bør være Månedens alvdøl neste måned, gjerne med en omtale om personen og forklar hvorfor denne fortjener hederstittelen Månedens alvdøl. Vi trekker ut en alvdøl hver måned som får overrakt diplom og som vi presenterer med bilde, heiarop og trampeklapp på vegne av bygda.

Send inn forslag til april-alvdølen 2014 på e-post til: tips@alvdalmiv.no, eller ring oss på tlf. 907 40 551 (Ivar) eller 909 29 230 (Ole). Neste måneds alvdøl avsløres i starten av mai, og forslag på kandidater må være oss i hende innen 30. april.

SRSfredagsbirken
FØRST I MÅL: Svein Roger Sørli var første Gjermundshaugansatte i mål under Fredagsbirken – på den anstendige tida 4.20,41. Det var han fornøyd med sjøl om krampa tok ham underveis. Foto: Ivar Thoresen

 

Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse