annonse
Alvdøl

Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist

 NORGES VEL: Inghild Hyttemoen ble hedret med Norges Vels medalje på Solsida tirsdag. Foto: Privat

Det var en høytidelig anledning da Norges Vels medalje ble tildelt kontormedarbeider Inghild Hyttemoen i Alvdal kommune. Det skjedde på personalmøtet for PRO på Solsida tirsdag ettermiddag.

Medaljen for lang og tro tjeneste deles ut til de som har mer enn 30 års innsats hos samme arbeidsgiver. Inghild begynte å jobbe på Solsida i 1969. Da startet hun på avdelingen, 17 år gammel.
  Siden har hun jobbet mest som kontormedarbeider, og hun holder orden på en rekke administrative oppgaver. Inghild hadde et avbrudd på fire år mens hun var hjemme med jentene.
  – Med unntak av disse årene har hun vært hos oss i 41 år. Slå den!!!, sier en imponert enhetsleder Gunveig Eide.
  – Medaljen er et synlig bevis for en innsats det står respekt av. Arbeidsgiver kan også være stolt av å ha beholdt en medarbeider gjennom en rekke endringer og skiftende oppgaver. Medaljen er mer enn fortjent. Den er i sølv med nasjonalfarget bånd på grønn bunn og cirka 3 cm i diameter, forteller Eide.

Det blir tildelt vel 4000 medaljer årlig i Norge, mer enn dobbelt så mange som for 20 år siden. Siden oppstarten i 1888 har flere enn 200 000 personer fått tildelt medaljen.
  I disse jubileumstider for grunnloven, er det verdt å merke seg at før 1814 arbeidet Norges Vel med å bygge den nye nasjonen Norge. Så i år er Norges Vel en viktig del av historien vår.

Ivar Thoresen
Redaksjonen
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse

Cron Job Starts