annonse
AlvdølHUMØRSPREDER: – Tusen takk da! Detta va da trivelig, sier Martin Dalen litt overrasket og beskjedent når vi overrekker diplomen med begrunnelsen på. Han er ikke nødvendigvis den som liker oppmerksomhet om seg sjøl mest. Men, fordi han sjøl er god til å se andre og gi både stor og liten blant oss oppmerksomhet, er humørsprederen en verdig innehaver av tittelen Månedens alvdøl. Foto: Ole Sylte Heggset.

Martin Dalen (28) ble stygt skadet i en trafikkulykke på rv. 3 i januar i 2006. Den livsglade unggutten fikk begge beina amputert og ungdomslivet tok en brå vending. Men, Martin bestemte seg for å jobbe seg tilbake til et mest mulig normalt liv, og i vår travle hverdag er det få som får fram humøret i oss slik april måneds alvdøl gjør. – Et forbilde for oss alle, heter det i begrunnelsen.

– Martin imponerer med sin vilje, optimistiske holdning og sitt gode humør, og ikke minst sin styrke til aldri å gi opp, uttalte leder i Alvdal Turforening Johan Ragnar Eggen i en sak her på Alvdal midt i væla i mars 2013. Det innsendte forslaget vi nå har fått tilsendt, og som resulterte i kåringen av Månedens alvdøl for april 2014, vektlegger mye av det samme.

Ny kjøredoning

På dagtid er Martin Dalen å finne i jobb ved Meskano på Tynset, og trives med det, men innrømmer at han gjerne kunne tenkt seg jobb lokalt i Alvdal etter hvert. – Ja, om noen har bruk for en blid arbeidskar får de bare si fra, ler Martin. 

Mange har kanskje rukket å få med seg at han nylig har fått seg ny kjøredoning også. – Ja, mot å farte rundt med den motoriserte rullestolen, så har jeg nå fått både «tak over hue», varmeapparat i kupeen, samt passasjersete og lasteplan. Nå kan jeg både ha selskap på turen eller kjøre last fra A til B om jeg vil, sier Martin Dalen, godt fornøyd med sin nye Gator. Doningen er en gartnertraktor fra John Deere, kjøpt via lokale Neslund AS, krever traktorførerkort og har en maksimal hastighet på opp mot 40 km/t.

- Et forbilde

Etter kun et kvarters tid sammen med Månedens alvdøl er det ikke vanskelig å stille seg bak begrunnelsen vi fikk tilsendt på å utnevne Martin Dalen med denne hederstittelen. Her heter det følgende:

«Martin er en omgjengelig kar som alltid er blid mot alle han møter, enten det er på butikken eller andre steder. Han klager aldri, og vi har alle noe å lære av akkurat det. Har vi en litt dårlig dag, kan det å møte Martin og hans slående kommentarer, smil og latter være det som gjør dagen litt bedre. Pågangsmotet kan vi alle misunne han, og han takler hverdagens utfordringer bedre enn mange av oss friske og oppegående, som kanskje syns ting kan bli litt "trælet". Smertene og den endrede livssituasjonen har Martin gjort til noe positivt, og han er i det hele tatt et forbilde for oss alle!»

– Tusen takk da. Detta va da triveli, sier Martin litt overrasket og beskjedent, når vi overrekker diplomen med begrunnelsen på. Han er ikke nødvendigvis den som liker oppmerksomhet om seg sjøl mest. Men, fordi han sjøl er god til å se andre og gi både stor og liten blant oss oppmerksomhet, er humørsprederen en verdig innehaver av tittelen Månedens alvdøl. Vi gratulerer!


Kandidater til Månedens alvdøl for mai 2014

Vi ber leserne komme med forslag på Månedens alvdøl. La oss få dem fram i lyset, alvdølene som står på for omgivelsene sine. Bygda er full av engasjerte mennesker på så mange ulike områder. Det er mange som kunne fortjent en vennlig dult i ryggen og takk fra resten av bygda.

Derfor ønsker vi å presentere Månedens alvdøl hver måned her i Alvdal midt i væla. Månedens alvdøl er noen som gjør litt ekstra for at bygda skal bli litt bedre dag for dag. Hvem, hva og hvordan bestemmer dere.

Send inn forslag til hvem som bør være Månedens alvdøl neste måned, gjerne med en omtale om personen og forklar hvorfor vedkommende fortjener hederstittelen Månedens alvdøl. Vi trekker ut en alvdøl hver måned som får overrakt diplom og som vi presenterer med bilde, heiarop og trampeklapp på vegne av bygda.

Forslaget til mai-alvdølen 2014 sender på e-post til: tips@alvdalmiv.no, eller ring oss på tlf. 907 40 551 (Ivar) eller 909 29 230 (Ole). Neste måneds alvdøl avsløres i starten av juni, og forslag på kandidater må være oss i hende innen 31.mai.

MartinD Gator2NY DONING: Med sin John Deere Gator er Martin Dalen stadig vekk på farten rundt om i Alvdal, og er storfnøyd med tak over hue, plass til passasjerer og lasteplan på sin nye doning. Foto: Ole Sylte Heggset.

  • Ingen kommentarer funnet
annonse