annonse
Alvdøl

Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist

 RONJA OG BIRK: Seks av de åtte elevene som delte på rollene som Ronja og Birk under oppsetningen i juni tok i mot prisen som Månedens alvdøl på vegne av alle involverte i forbindelse med Steigen skoles 90 års jubileumsforestilling. Fra venstre:  Oona Sindik Eggset, Live Stiklestad Opli, Adine Neslund Øverland, Thomas Løkken, Lars Aaeng Næsteby og David Øynes. Foto: Ivar Thoresen

Det var liten tvil: Veldig mange mente at elever, lærere, foreldre og alle andre involverte i Steigen skoles jubileumsforestilling Ronja Røverdatter fortjener å dele tittelen som Månedens alvdøl for juni.

Så da blir det slik. Høyst fortjent. For det ligger en formidabel innsats bak det som ved skoleårets slutt ble til fire forestillinger med jubileumsforestillingen Ronja Røverdatter i anledning Steigens skoles 90-årsjubileum.
  Veldig mange har gjennom mange måneder på ulike måter bidratt til å sy det hele sammen til det som ble et svært vellykket sluttresultat.
  Ronja, Birk og hele Steigen skole vant alles hjerter gjennom fire forestillinger med Ronja Røverdatter.

Verdig jubileumsforestilling

Her er begrunnelsen bak forslaget om å kåre Steigen skole og Ronja-oppsetningen som Månedens alvdøl for juni:
  «Steigen skole feiret 90 år med en storslagen oppsetning av Astrid Lindgrens kjente og kjære Ronja Røverdatter. Forestillingen inkluderte alle skolens elever og ansatte, mange foreldre og andre gode krefter innen dans, teater og musikk – totalt rundt 140 personer var involvert.  
  Mange måneders intense forberedelser og øvinger ga resultater – hvilken forestilling det ble! Fire fulle hus ble spilt på den spesialkonstruerte scenen med naturlig publikumsamfi ved skolen. Dette var en oppsetning en 90-årsjubilant verdig. Steigen skole og alle som bidro til det flotte sluttresultatet deler derfor fortjent prisen som månedenes alvdøl for juni 2014.»

Stor stas

Noen av de åtte elevene fra 4., 5., 6. og 7. klasse som delte på rollene som Ronja og Birk seg i mellom – Adine Neslund Øverland, Oona Sindik Eggset, Live Stiklestad Opli og Myrna Westgård som Ronja, Lars A. Næsteby, David Øynes, Birk Langleite og Thomas Løkken som Birk – tok i mot diplomet som bekrefter at de er Månedens alvdøl for juni.
  Det var en kåring de satte stor pris på.
  – Stas å få denne prisen, for det var skikkelig moro med Ronja, er de seks unge Steigen-elevene som tok i mot diplomet som Månedens alvdøl enige om.
  – Alt var artig og vi lærte mye, blant annet om teater- Vi samarbeidet hele skolen og hadde det gøy.

MndRonja
MYE SKRYT: Nærmere 140 personer – med store og små – var involvert i Ronja Røverdatter-forestillingen ved Steigen skole i juni. Det ble en stor suksess for alle involverte. Foto: Ivar ThoresenKandidater til Månedens alvdøl for juli 2014

Vi ber leserne komme med forslag på Månedens alvdøl. La oss få dem fram i lyset, alvdølene som står på for omgivelsene sine. Bygda er full av engasjerte mennesker på så mange ulike områder. Det er mange som kunne fortjent en vennlig dult i ryggen og takk fra resten av bygda.

Derfor ønsker vi å presentere Månedens alvdøl hver måned her i Alvdal midt i væla. Månedens alvdøl er noen som gjør litt ekstra for at bygda skal bli litt bedre dag for dag. Hvem, hva og hvordan bestemmer dere.

Send inn forslag til hvem som bør være Månedens alvdøl neste måned, gjerne med en omtale om personen og forklar hvorfor vedkommende fortjener hederstittelen Månedens alvdøl. Vi trekker ut en alvdøl hver måned som får overrakt diplom og som vi presenterer med bilde, heiarop og trampeklapp på vegne av bygda.

Forslaget til juli-alvdølen 2014 sender på e-post til: tips@alvdalmiv.no, eller ring oss på tlf. 907 40 551 (Ivar) eller 909 29 230 (Ole). Neste måneds alvdøl avsløres i starten av august, og forslag på kandidater må være oss i hende innen 31. juli.

 

Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse