annonse
Alvdøl

Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist

 UT PÅ TUR: 27 gikk på tur og 45 fra samme slekta var med på grilling og hygge på Gammelsætra etterpå da AS Tur nylig hadde sin årlige tur. Her er hele flokken, med unntak av to som måtte dra før bildet ble tatt. Foto: Privat

 

I 1994 fant Arild Hokstad ut at han ville ha med seg noen slektninger på fjelltur. Det ble starten på AS Tur – Aktiv Slekt, som siden har vært på felles tur hvert eneste år.

AS Tur oppstod med utgangspunkt i slekta fra Ustu i Tylldalen og Solbakken i Alvdal, og i 20 år har nå altså en stor flokk med slektninger lagt ut på en årlig dagstur i fjellene i områdene rundt Alvdal  og Tylldalen.

45 med

Årets tur gikk fra Langåsen, via Jota, Svartåsen og Nysætra til Gammelsætra.
  – Vi var 27 personer som gikk turen og 45 som var med da vi grillet og koste oss etterpå med aktiviteter og underholdning, forteller Gjermund Hokstad.
  I anledningen 20-årsmarkeringen ble det også vist bilder fra 20 år med AS Tur på storskjerm

Turer for alle

– Hver sommer har vi samles i juli eller august og gått en tur, etterfulgt av sosialt  samvær og grilling, forteller Hokstad og ramser opp noen av stedene slektsfølget har besøkt på sine turer: Jutulhogget, Kommer´n i Tylldalen, Korsberghytta, Breisjøsæter, fra Kolve til Høstdalen og fra Nyhussetra til Grimsbu.
  – Vi prøver å lage turer hvor folk i alle aldre kan delta. Grilling og sosialt samvær tar vi etter endt tur et sted hvor det går bilvei, slik at de som ikke kan eller har anledning til å gå turene kan være med oss utover kvelden. Vi setter opp partytelt, så hvis været ikke er med oss har vi likevel tak over hodet, forteller Gjermund Hokstad.

 

Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse