annonse
Alvdøl

Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist

 STILLER OPP: Harald Samuelshaug er alltid blid og stiller bestandig opp når noen trenger hjelp. Sist helg berget han konsertene til The Hollies i Oslo og Bergen. Nå er han kåret til Månedens alvdøl i september. Foto: Ivar Thoresen

I skarp konkurranse med mange gode kandidater er Harald Samuelshaug kåret til Månedens alvdøl for september – etter han kastet seg i bilen på morgenkvisten og «reddet» konsertene til legendariske The Hollies i Oslo og Bergen. Nå har rockelegendene invitert ham til England.

Mange har sikkert fått med seg historien allerede. Men det begynte da bilen med alt det tekniske utstyret til The Hollies – en av de legendariske engelske rockegruppene fra helt tilbake på 1960-tallet – havarerte på Berkåk natt til lørdag.
  Flere ti-talls transportører mellom Trondheim og Oppdal ble kontaktet og spurt om å hjelpe, men ingen kunne. Så kom henvendelsen til Tynset Varetaxi, og sjefen der ringte straks til Harald Samuelshaug.
  Da gikk det ikke mange minutter før den blide og serviceinnstilte alvdølen satt i bilen på vei til Berkåk.

Hedret fra scena

Derfra gikk det slag i slag. Med sjauing av utstyr og kjøring til Oslo, før Harald hjalp til med både opp- og nedrigging av utstyr før turen etter konserten gikk videre til Bergen og ny runde med samme prosedyre.
  The Hollies satte så stor pris på hjelpa de fikk fra Harald at han ble belønnet med plass på første rad under konserten. Her ble han i tillegg ropt opp og hyllet som redningsmannen fra Alvdal. Uten ham hadde det ikke blitt konserter for flere enn 3.000 norske Hollies-fans i Oslo og Bergen.
  Snakk om god Alvdalsreklame!

Englandstur

– Dette var artig, sier Harald Samuelshaug og tenker både på rundturen med The Hollies og på hedersbetegnelsen som Månedens alvdøl.
  – Jeg hadde ikke hørt om The Hollies før, men nå er vi blitt gode venner. Jeg fikk til og med en signert plate, så nå har jeg hørt mye på musikken deres de siste dagene. Det er veldig bra, sier Samuelshaug og røper en hemmelighet:
  – 28. november har jeg ordnet meg fri, for da er jeg invitert av The Hollies til å komme på en konsert de har i Southport i England. De har ordnet flybilletter, hotell og alt for meg, i samarbeid med den norske konsertarrangøren Knut Skyberg.
  Alt dette som takk for strålende hjelp under Norgesturneen, og Harald gleder seg stort til helgeturen til England, med fly til Manchester og transport videre derfra til Southport.

Redningsmannen

Her er begrunnelsen fra innsenderen av forslaget om å kåre Harald Samuelshaug som Månedens alvdøl for september:
  «Siste helg i september sørget Harald Samuelshaug for at ivrige fans i både Oslo og Bergen fikk oppleve konsertene med sine helter i det legendariske bandet The Hollies. Da bilen deres med alt teknisk utstyr streiket på vei fra Trondheim til Oslo midt på natta, ble Harald redningsmannen. Han tok utfordringen på strak arm, kastet seg i bilen og hjalp til med å få utstyret på plass i tide – først til Oslo, så til Bergen. Som takk fikk han plass på første rad og ble ropt opp på scena og takket før konserten. Veldig god Alvdalsreklame, og et nytt og tydelig eksempel på hvor positiv og blid Harald alltid er. Han ser bestandig mulighetene og er en arbeidsvillig fargeklatt i bygda. Han stiller hele tida opp når noen ber om det, og er en god sjåfør, som gjennom jobben sin har lært seg å finne fram i hver krok og krik av landet.»   

HaraldHollies
HARALD OG HOLLIES: Harald Samuelshaug og fornøyde musikere i The Hollies, etter at den blide alvdølen reddet konsertene deres i Oslo og Bergen ved å stille opp og kjøre utstyret da bilen deres sviktet. Foto: Knut Skyberg


Kandidater til Månedens alvdøl for oktober 2014

Vi ber leserne komme med forslag på Månedens alvdøl. La oss få dem fram i lyset, alvdølene som står på for omgivelsene sine. Bygda er full av engasjerte mennesker på så mange ulike områder. Det er mange som kunne fortjent en vennlig dult i ryggen og takk fra resten av bygda.

Derfor ønsker vi å presentere Månedens alvdøl hver måned her i Alvdal midt i væla. Månedens alvdøl er noen som gjør litt ekstra for at bygda skal bli litt bedre dag for dag. Hvem, hva og hvordan bestemmer dere.

Send inn forslag til hvem som bør være Månedens alvdøl neste måned, gjerne med en omtale om personen og forklar hvorfor vedkommende fortjener hederstittelen Månedens alvdøl. Vi trekker ut en alvdøl hver måned som får overrakt diplom og som vi presenterer med bilde, heiarop og trampeklapp på vegne av bygda.

Forslaget til oktober-alvdølen 2014 sender på e-post til: tips@alvdalmiv.no, eller ring oss på tlf. 907 40 551. Neste måneds alvdøl avsløres i starten av november, og forslag på kandidater må være oss i hende innen 31. oktober.

 

Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse

Cron Job Starts