annonse
Alvdøl

Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist

 STRIKKEMASKIN: Jorunn Trøen er en manuell strikkemaskin. Hun har ikke tall på hvor mange gevinster hun har strikket som basargevinster til gode formål opp gjennom åra. Høsten er årstida for basarer og Jorunn Trøen blir Månedens alvdøl for oktober. Foto: Ivar Thoresen

Hun er ikke blant dem som gjør mest ut av seg, men Jorunn Trøen har gjennom mange år gjort en formidabel innsats for frivilligheta i Alvdal – framfor alt gjennom å strikke gevinster til ulike basarer. For det blir hun Månedens alvdøl for oktober.

Plassen helselag og Frivilligsentralen er de som først og fremst har nytt godt av den driftige damas fingerferdighet med strikkepinnene.
  – Jeg må ha bestandig ha ei strikking liggende så jeg kan strikke litt når det er ledig tid, sier Jorunn og røper at det fort blir 20-25 gensere i løpet av et år. Bare Frivilligsentralen alene har fått 15 gensere som basargevinster i år.

Lyst til å bidra

– Jeg synes det er artig å strikke, det har jeg bestandig gjort. Og kan jeg bidra til Helselaget og Frivilligsentralen på den måten, gjør jeg gjerne det. De trenger jo basargevinster, og det er ikke så mange som strikker lenger, i hvert fall ikke i så stort omfang.
  Jorunn Trøen forteller at det går mest i gensere av ulike typer, men at hun også strikker litt sokker og duker innimellom for variasjonens skyld.
  – Det blir mange gensere for både voksne og unger med forskjellig mønster. I det siste har jo Marius-genserne blitt veldig populære igjen, og rett før jul i fjor strikket jeg åtte Marius-gensere som skulle være julegaver, sier hun og anslår at hun kan ha en strikkegenser ferdig på ei ukes tid.

Brenner for Frivilligsentralen

Jorunn Trøen røper at hun brenner for Frivilligsentralen, og at hun ofte har vært med og hjulpet til ukentlig under aktiviteter og arrangementer der.
  – Det har blitt litt mindre i det siste, men da kan jeg heller bidra med å strikke mer. Og strikkegensere går aldri helt av moten, sjøl om det går litt i bølgedaler, sier hun.
  – Hjemmestrikka sokker er også veldig populært blant unger, fortsetter hun og sier det i tillegg nok er blitt produsert flere hundre duker med kunststrikk fra hennes hender opp gjennom åra.

Fenomenalt bidrag

Her er begrunnelsen for å kåre Jorunn Trøen som Månedens alvdøl for oktober:
  «Få, om noen, har levert flere hjemmestrikka gevinster til lokale basarer enn Jorunn Trøen. Hennes bidrag til frivilligheta opp gjennom årene er formidabelt. Med en kapasitet og en nøyaktighet det er få forunt viser Jorunn et ekte engasjement for bygdefolket og bygdelivet. Hun er ikke den som fremhever seg sjøl, men hun bryr seg om andre og spesielt helselagene og Frivilligsentralen har nytt godt av hennes mange og fine bidrag opp gjennom åra.»   


Kandidater til Månedens alvdøl for november 2014

Vi ber leserne komme med forslag på Månedens alvdøl. La oss få dem fram i lyset, alvdølene som står på for omgivelsene sine. Bygda er full av engasjerte mennesker på så mange ulike områder. Det er mange som kunne fortjent en vennlig dult i ryggen og takk fra resten av bygda.

Derfor ønsker vi å presentere Månedens alvdøl hver måned her i Alvdal midt i væla. Månedens alvdøl er noen som gjør litt ekstra for at bygda skal bli litt bedre dag for dag. Hvem, hva og hvordan bestemmer dere.

Send inn forslag til hvem som bør være Månedens alvdøl neste måned, gjerne med en omtale om personen og forklar hvorfor vedkommende fortjener hederstittelen Månedens alvdøl. Vi trekker ut en alvdøl hver måned som får overrakt diplom og som vi presenterer med bilde, heiarop og trampeklapp på vegne av bygda.

Forslaget til november-alvdølen 2014 sender på e-post til: tips@alvdalmiv.no, eller ring oss på tlf. 907 40 551. Neste måneds alvdøl avsløres i starten av desember, og forslag på kandidater må være oss i hende innen 30. november.

Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse