annonse
Alvdøl
TALENT: Audun Murud omtales som en spiller med talent av sin lagleder under EM. Foto: Privat
TALENT: Audun Murud omtales som en spiller med talent av sin lagleder under EM. Foto: Privat


Ordene tilhører lagleder Kristian Barstad Ellingsen, og er hans opplevelse av vår egen Audun Murud, som har opplevd EM-eventyret, i bridge.

  –Vi har hatt nettbaserte samlinger gjennom hele vinteren, og vårt fokus har vært på utvikling, ikke resultater. Vår opplevelse er at vi har hatt seks svært lovende spillere på laget, og de har tilpasset seg hverandre på en svært god måte, og lært seg nye systemer raskt, sier Ellingsen.
  –VM 2016 i Italia er et naturlig mål for denne gjengen, men vi vet ikke om vi får en plass der enda, selv om vi håper, og da vil vi være ytterligere forbedret, avslutter en fornøyd lagleder.

Viktige erfaringer

Det er første gang at Norge deltar i en så ung klasse, men alt tilsier at dette er veien å gå. Både sosiale og bridgemessige erfaringer en får fra et slikt arrangement, kan ikke gjenskapes mange steder, sier Sten Bjertnes, koordinator for landslag i Norges Bridgeforbund.
  I for eksempel Israel er bridge en del av skoleverket, og vi møter spillere med mange års erfaring. I Norge har vi forsøkt gjennom både storting og regjering, for å få bridge som et valgfag i skolen, men har foreløpig ikke lykkes, sier Bjertnes.

Stort sett fornøyd

  Audun sjøl sier at han stort sett er fornøyd.
  – Resultatene kunne vært bedre, men sett ut fra konkurransen, så må vi nok bare si at en del lag var bedre en oss.
  –Sjøl om det tat mye tid, så har jeg lyst å satse videre, sier Audun. Det er artig å lære seg nye systemer, men det tar som sagt tid, men jeg ønsker å se hvor langt jeg kan nå innen bridgen.
  Det er liten tvil om at Audun har satt spor etter seg, og kanskje kan Auduns innsats og innstilling, føre med seg sårt tiltrengt rekruttering i tankesporten bridge. Vi er uansett stolte av Audun og hans innsats, og ønsker ham lykke til videre innen bridgen.

Jon Sagbakken
    • Ingen kommentarer funnet
    annonse