annonse
Utabygds FÅR PRØVE SEG I P4: Martin Holmen får prøve seg i P4, en mulighet han gleder seg til å ta fatt i. Foto: Goro Skarpsno

Å jobbe i radio har alltid vært en drøm for Martin Holmen, Nå får han muligheten til å vise hva han kan når han skal jobbe ett år hos radiokanalen P4 i Oslo.

Martin var i vår ferdig med ett år på radiolinje ved Danvik Folkehøgskole i Drammen. Dette er en litt annerledes folkehøgskole som blant annet er veldig opptatt av å bygge frem de som går der. - Du har det sosiale som ved andre folkehøgskoler, men her er det også et stort fokus på at du skal utvikle talentet ditt, sier Martin.

Skolen har et veldig bra og kreativt miljø, og det jobber fantastiske lærere der som virkelig tør å satse på de elevene som virkelig vil noe, i følge Martin.

Medialinje på Røros

Før Danvik folkehøgskole gikk Martin tre år på medialinjen ved Røros videregående. - Du kan vel nesten si jeg trosset det rådgivere og lærere sa jeg burde gjøre, men jeg kom inn og hadde tre fine år der. Jeg jobbet i tillegg som frivillig ved Nea Radio. Å jobbe innenfor radio har vært mitt store ønske så lenge jeg kan huske, sier Martin.

- Gjennom året ved Danvik folkehøgskole har vi hatt praksis gjennom hele året. Lærerne på folkehøgskola er veldig tydelige på at vi som går der SKAL ut i bedrift, og at det er på den måten vi lærer om faget.

Intervju gjennom skola

- Intervjuet til jobben i P4 fikk jeg gjennom folkehøgskola. Det var lagt opp til en slags audition hvor vi blant annet fikk tre minutter på oss til å forberede et intervju. Vi fikk ikke vite hvem det var vi skulle intervjue før de tre minuttene startet, og mitt intervjuobjekt var Linni Meister. Det var litt av en utfordring, hva spør en egentlig Linni Meister om? Men det gikk heldigvis veldig bra, og hun var veldig hyggelig å snakke med, ler Martin. Etterpå skulle vi svare på generelle kunnskapsspørsmål, for eksempel hvem er lederen i partiet Venstre osv.

- Nå var jeg så heldig at jeg fikk tilbud om jobben, og jeg gleder meg til å starte. Jeg tok jobben først og fremst fordi det virker som de har et veldig godt arbeidsmiljø der. Også synes jeg det virker veldig spennende å jobbe i en kommersiell kanal. Det er liksom litt tøffere der, ler Martin.

- Denne jobben er en slags praksisplass som varer i ett år. Så er det opp til meg om jeg er god nok, og kanskje dukker det opp andre spennende muligheter videre. Hvis ikke så vet jeg i alle fall med meg selv at jeg har prøvd. Det blir uansett kjempemoro å komme i gang, det er jo dette jeg har drømt om hele livet, sier Martin Holmen.

 

Goro Skarpsno
    • Ingen kommentarer funnet
    annonse