annonse
Utabygds

Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist

 STAS: – Dette var stas, sa Olav Tronsmoen da han fikk overrakt diplomen som Månedens alvdøl for desember i forbindelse med konserten han og Askil Holm hadde på Aukrustsenteret før jul. Foto: Ivar Thoresen

Siden februar har Olav Tronsmoen spilt både i inn- og utland med en av Norges mest populære kvinnelige artister, Maria Mena. Frilansmusikeren fra Alvdal har etablert seg som musiker helt i Norgestoppen – og vi gratulerer ham som Månedens alvdøl i desember.

De siste åra har Olav Tronsmoen spilt keyboard for en lang rekke av Norges aller mest kjente og etablerte artister, og har sånn sett virkelig bidratt til å sette både seg sjøl og Alvdal på kartet.
  – Så koselig. Dette var veldig stas, sier Olav Tronsmoen når han får vite at Alvdal midt i væla utroper ham til Månedens alvdøl.

Ettertraktet og etterspurt

Her er begrunnelsen for kåringen i desember:
  «Gjennom sitt usedvanlige musikalske talent, kombinert med tålmodig og målrettet jobbing for å utvikle seg til å bli en musiker i toppklasse, har Olav Tronsmoen etablert seg som en av Norges mest ettertraktede og etterspurte studiomusikere. Gjennom det er han også med på å sette Alvdal på kartet.
Olav har spilt sammen med artister som Gabrielle, Askil Holm, Venke Knutson, Eva & The Heartmaker, Tone Damli, Erik & Kriss og Bye & Rønning, for å nevne noen. Den siste tida har han turnert i inn- og utland med Maria Mena, og gjort stor suksess med det.»

– Litt flaks

Musikalsk talent, kombinert med målretta og hardt arbeid har gitt resultater for den unge frilansmusikeren fra Alvdal. Ryktene har spredt seg om Tronsmoens gode lag med tangentene. Godt arbeid har gitt nye og spennende muligheter, og de siste åra har det virkelig gått unna i svingene.
  – Jeg har hatt litt flaks også, sier han beskjedent.
  Men mest av alt handler det om dyktighet, og ting skjøt fart da han turnerte med Gabrielle i fjor, før det har tatt enda mer av etter at han begynte å spille med Maria Mena i februar.
  – Det har liksom balla på seg etter at jeg flyttet til Oslo. Jeg startet med enkle vikarjobber her og der, og så har det utviklet seg til å bli faste oppdrag, sier Olav Tronsmoen.

Internasjonale scener

– Maria Mena blir jo sett på som en av Norges største kvinnelige artister, så jeg må si det har vært kult å være med henne.
  Olav Tronsmoen legger ikke skjul på at høstens Mena-turné har vært spennende, med konserter både i Norge, Nederland og Stockholm.
  – Det var kjempeartig å spille i Stockholm. Fullt hus og god stemning. Jeg har alltid drømt om å spille der, så det var en guttedrøm som gikk i oppfyllelse, sier Tronsmoen.
  Etter jul skal han på veien med Maria Mena igjen, med 17-18 konserter i februar, blant annet i Tyskland og Sveits.
  Det blir mer samspill med Maria Mena også resten av 2014, med konserter, festivalsommer og en juleturné.
  – Så kan det naturligvis dukke opp andre ting. Som frilansmusiker vet du aldri hva som skjer lang tid framover. Det er det som er artig og spennende med dette yrket. Det kan alltid dukke opp nye muligheter, sier Olav Tronsmoen.
  Og det gjør det garantert for en så dyktig musiker som Olav Tronsmoen, som så til de grader som har markert seg i det norske musikkmiljøet i løpet av noen få år.
  – Det er jo ikke noe drawback å være fra Alvdal i den sammenhengen heller, sier han.


Kandidater til Månedens alvdøl for januar 2014

Vi ber leserne komme med forslag på Månedens alvdøl. La oss få de fram i lyset, alvdølene som står på for omgivelsene sine. Bygda er full av engasjerte mennesker på så mange ulike områder. Det er mange som kunne fortjent en vennlig dult i ryggen og takk fra resten av bygda.

Derfor ønsker vi å presentere Månedens alvdøl hver måned her i Alvdal midt i væla. Månedens alvdøl er noen som gjør litt ekstra for at bygda skal bli litt bedre dag for dag. Hvem, hva og hvordan bestemmer dere.

Send inn forslag til hvem som bør være Månedens alvdøl neste måned, gjerne med en omtale om personen og forklar hvorfor denne fortjener hederstittelen Månedens alvdøl. Vi trekker ut en alvdøl hver måned som får overrakt diplom og som vi presenterer med bilde, heiarop og trampeklapp på vegne av bygda.

Send inn forslag til januar-alvdølen 2014 på e-post til: tips@alvdalmiv.no, eller ring oss på tlf. 907 40 551 (Ivar) eller 909 29 230 (Ole). Neste måneds alvdøl avsløres i starten av februar, og forslag på kandidater må være oss i hende innen 31. januar.

MndOlavt2
APPLAUS: Applaus til månedens alvdøl fra Askil Holm da han og Olav Tronsmoen hadde konsert i Aukrustsenteret 16. desember. Foto: Ivar Thoresen

Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse