annonse
UtabygdsMYE HAVLUFT: Det blir mye saltvann og havluft for Stine Grotdal Brænd det neste året. Mellom sørspissen av England og det nordlige Frankrike, ute i den engelske kanal, skal Stine jobbe som au-pair i byen St. Helier på øya Jersey. Foto: Privat.

Stine Grotdal Brænd har valgt seg au-pair tilværelse det neste året, og er nå ferdig med sin tredje uke på øya Jersey, midt ute i den engelske kanal. Alvdalsjenta har sendt oss noen bilder, og for de som vil følge med på året i utlendighet skriver Stine jevnlige oppdatering om smått og stort på sin egen blogg.

- Nå har jeg omsider begynt å skjønne at jeg skal være her et helt år, at dette ikke bare er en litt lang ferietur, men jo mer jeg tenker på det, jo bedre tror jeg året skal bli, sier Stine Grotdal Brænd om livet i Saint Helier, hovedbyen og det mest folketette av de tolv prestegjeldene på Jersey ute i den engelske kanal. Her bor drøyt en fjerdepart av Jerseys oppunder 100 000 innbyggere.

Som au-pair innebærer hverdagen pass av vertsfamiliens barn og hund, og på Jersey er det forsatt slik at det er rene jente- og gutteskoler. Mye fin utsikt er det om man kommer seg opp i landskapet, men vær- og klimamessig er nok forskjellen stor fra Alvdal. Regn har hun rukket å bli vant til allerede, men venneflokk er allerede etablert. For de som vil følge Jersey-året til Stine oppfordrer hun herved om å følge bloggen hennes, og hilser hematt til alle kjente.

Stine1UTSIKT MOT BYEN: St. Helier med rundt 28 000 innbyggere har en fjerdepart av Jerseys totale innbyggertall.

Stine2STRANDPROMENADE: Sammen med vertsfamiliens hund Oisin, blir det fine strandpromenader langs stranda ved St. Helier for Stine det neste året.

Stine4IKKE STEIA: Annerledes gatemilijø og vegetasjon enn på Steia ...

Stine5JENTESKOLE: Beaulieu Convent School er skolen hvor vertsfamiliens datter Kaisa går, og en ren jenteskole i byen St.Helier, mens gutteskolen ligger lenger ned i gata.

 

  • Ingen kommentarer funnet
annonse