annonse
UtabygdsPÅ PLASS I SOTSJI: Anne Marit Bjørn Gjermundshaug (t.v.) og Thora Ingeborg Dystebakken fra Alvdal er på jobb for SponsorLink AS i OL-anleggene i Sotsji. De skryter av både service, infrastruktur og mange flotte anlegg, samtidig som det oppleves som surrealistisk å dra fra palmesus ved Olympic Park nede ved Svartehavet og kun 5 mil lenger inn og opp komme til perfekte vinterforhold i snøanleggene. Foto: Privat.

 

Anne Marit Bjørn Gjermundshaug og Thora Ingeborg Dystebakken har begge jobber gjennom reise- og eventfirmaet SponsorLink AS. Med kunder som vil oppleve OL i Sotsji får begge oppleve norske opp og nedturer på nært hold, mens de er på jobb. Men, et reisebrev hematt har de også tid til.

– Vi ankom OL-byen på fredag formiddag, litt spente og nysgjerrige på hva som ventet oss. Så langt er vi positivt overrasket over hva de har klart å få til og opplever at ting fungerer bedre enn forventet ut fra det som gikk av historier i forkant.

Fortsatt noe byggeplass

Hotellet som vi har booket og bor på stod klart og ventet på oss, rent og fint, ferdigstilt i 2006. Slik slapp vi usikkerheten rundt hvorvidt alt skulle være klart og ferdig til vi kom, og med plassering rett ved kysten og Olympic Park har vi det godt. Men, blant annet ser vi at et hotell bare 40 meter unna, fortsatt ikke er ferdig.  

Vi har sett mange nye, fine hoteller som ennå ikke er helt ferdig, men alt inne på OL-arenaene ser fint og ferdig ut. På utsiden derimot er det fortsatt tendenser til byggeplass. Men, det er rent og pent, og lite søppel å se i gatene rundt omkring. Thora Ingeborg var på befaring her sist gang i april 2013 og da var alt bare en støvsky og lite var ferdig. – Derfor er vi nå imponert over hva de har fått til i månedene etter det, skriver alvdalsduoen i Sotsji.

Imponert over bygg og infrastruktur

– Olympic Park er en opplevelse i seg selv med alle ishallarenaer, arena for medaljeseremonier, butikker, lys og farger, skriver så de to videre, som så langt har fått med seg flere øvelser i Mountain Cluster og har fått testet ut transportsystemet mellom de ulike arenaene.

– Arenaene er fordelt på Costal Cluster, hvor Olympic Park og alle ishallene ligger. Mountain Cluster med alle snø-øvelsene ligger bare 5 mil oppover fra Svartehavet, opp i fjellene.  For å komme seg hit må man ta tog på en nybygd jernbane, og ved endestasjonen tar man da enten buss eller gondol opp til de ulike arenaene som ligger spredd rundt i fjellet.

– Alle disse arenaene er nye og flotte, og vi får bare håpe at de klarer å få til en gjenbruk av alt sammen, ettersom det er investert  store summer både i bygningsmassen og infrastrukturen. Vi er mektig imponert over hva de faktisk har fått til. Transporten flyter godt, selv om alle må ta gondol, sier alvdalsjentene i SponsorLink AS.

Serviceinnstilte – på russisk

Anne Marit og Thora Ingeborg har begge fått med seg store øyeblikk allerede. Begge fikk med seg gullet til både Marit Bjørgen og Ole Einar Bjørndalen, samt finalen i slopestyle snowboard for damer. Mer moro venter i dagene som kommer, og begge forteller om funksjonærer og politi overalt som er vennlige og behjelpelige med informasjon og sikkerhet.

– Hehe, ja, det eneste problemet er bare at de fleste kun snakker russisk. Vi har fått oss mange gode lattere og med fingerspråk gjør vi oss fortsatt. Sikkerheten er høyt ivaretatt og man må gjennom «fly-sikkerhetskontroll» for å komme inn på arenaene. I tillegg til billetter til øvelsene her nede, må man har et spectator-pass som viser hvem du er, og som må valideres mot å vise ens eget pass første gang, sier Thora Ingeborg og Anne Marit.

Fra palmesus til snø

Det er surrealistisk, men også morsomt å oppleve ett OL med kontrasten mellom palmesus ved kysten av Svartehavet opp til høye, majestetiske fjell med snø hvor langrenn og skiskyting avvikles, og hvor vi forhåpentligvis skal få oppleve mer norsk feiring, gullmedaljer og nasjonalsang, avrunder damene i Sotsji.

Anne Marit dro hjem fra Sotsji mandag kveld, og vender nesen mot Tsjekkia og Harrachov i dag for å forberede en jobbtur ned til skiflygings-VM her senere i vinter. På mandag setter hun seg imidlertid på flyet tilbake til OL-anleggene i Sotsji, mens Thora Ingeborg da er ferdig med sitt OL-eventyr og returnerer hjem.

OLSotsji OlympicParkATTRAKSJON: – Olympic Park er en opplevelse i seg selv med alle ishallarenaer, arena for medaljeseremonier, butikker, lys og farger, skriver alvdølene i Sotsji, Thora Ingeborg Dystebakken og Anne Marit Bjørn Gjermundshaug. Foto: Privat.

OL langrennstadionSTADION: Flotte, kompakte stadionanlegg i det såkalte Mountain Cluster kun 5 mil med tog og gondol fra palmesusen ved Svartehavet. Foto: Privat.

OLSotsji russerkonerNYTT KLESPLAGG: Anne Marit og Thora Ingeborg vurderer å investere i ny hodepryd, etter å ha møtt disse fire russiske damene på stadion. Foto: Privat.

 

 

  • Ingen kommentarer funnet
annonse