annonse
FriluftTURFORELDRE SØKES: Barnas Turlag etterlyser foreldre som vil ta litt ansvar i laget. Foto: Kai Røen.

Alvdal har fantastiske områder for friluftsliv og i 2008 ble bygdas eget Barnas Turlag stiftet. Turlaget vil legge tilrette for turopplevelser for barn i alderen 0-12 år. Nå etterlyser Nina Granrud i styret flere foreldre med på laget.

Barnas Turlag trenger voksne som liker både barn og friluftsliv og det å ta litt ansvar.

Ikke nødvendigvis Lars Monsen

Nina Granrud forteller at de er i full gang med planleggingen av sommersesonen 2011, men at de trenger flere voksne. Og interesserte trenger ikke være like turvante som Lars Monsen:

- Vi ønsker hjelp fra flere som har lyst til å være med å ta litt ansvar for noen turer. Både mannfolk og kvinnfolk som har lyst til å være med å lage en begivenhetsrik dag for ungene ute i naturen ønskes! En trenger nødvendigvis ikke ta på seg ansvar for hele sesongen, men kanskje bare for en enkeltturer, utdyper Granrud.

Trenger turtips

- Vi ønsker også tips til turer dersom noen har ideer eller ønsker! Det er mye spennende vi kan finne på sammen med ungene dersom vi er litt flere voksne å fordele ansvaret på. Ta kontakt dersom noen synes dette er interessant, oppfordrer Nina Granrud i Barnas Turlag i Alvdal. 

Barnas Turlag Alvdal har egen side på Facebook.

turlag2

PAUSE: Bilder fra Barnas Turlag Alvdal sin tur til Breisjøseter sommeren 2010. Foto: Nina Granrud.

Klatrer i foss og i hall

Barnas Turlag i Alvdal nøyer seg ikke bare med å rusle innover i Alvdal vestfjell. I fjor arrangerte turlaget klatring i Fallfossen i Folldal.

- Det var stor suksess for de som var med og veldig spennende! Vi satser derfor på å ta sikringskurs og kjøpe inn klatreutstyr til barn, og setter i gang med mer klatring forhåpentligvis til høsten, forteller Nina Granrud. I første omgang vil klatringa foregå innendørs i hallen på Tynset.

turlag3

SØLENKLETTEN: Lita jente, stort fjell. Fra turlagets tur til Breisjøseter sommeren 2010. Foto: Nina Granrud.

Randi Nørstebø
    • Ingen kommentarer funnet
    annonse