annonse
Friluft

Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist


SPILLER OPP: Tone Hulbækmo og Hans Fredrik Jacobsen spiller opp på Høstdalen i dag. Foto: Seterlandet

Folk har strømmet til Høstdalen under Høstdalsdagene så langt. Og i dag kåres Glomdalsbruden – med strålende sommervær som ramme.

Programmet på Langsetra starter allerede i 12-tida, og det er mye å ta seg til fram til dagens høydepunkt: Kåringa av Glomdalsbrud og –brudgom kl. 15.00.
  Det er Østerdølenes lag i Oslo som formelt står bak kåringen av Glomdalsbruden. I år skjer det altså på Høstdalen, i samarbeid med de driftige budeiene der, og Seterlandet.

Verdensprofilert hundevenn

Hvem som blir årets Glomdalsbrud, -brudgom. terner og svenner er hemmelig fram til kåringen skjer, men arrangørene letter litt på sløret.
  – En verdensprofilert brud med sanser for hunder og hundekjøring, samt en felespiller fra lengst nord i Glomdals-dalføret med spellemannspriser i fleng, entrer i dag Sveivangen i bunad og staselig farkost.
  Med i følget er også et par terner fra Os og Folldal, samt brudesvenner fra Alvdal.

Lokk og lur

Så blir det nok av underholdning ellers. Tone Hulbækmo og Hans Fredrik Jacobsen vil sette sitt preg på dagen. Det blir lokking og lurspell, veteranbilfølge, salg av tradisjonell seterkost – og sjølsagt Høstdalsfest til slutt.
  Da Høstdalsdagene startet torsdag var det over 150 personer innom Gjermundshaugvangen i løpet av dagen. En feiende flott start.

Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse