annonse
Friluft
Premiert: Norgesmester i elgbaneskyting Ingvald Midtskogen(t.h.) fikk overrakt blomster og gavekort fra Alvdal Jeger- og Fiskeforening, her representert ved leder Jan Berget. Foto: Ann Iren Hårdnes Sand

Under NM i elgbane 17.-23. juli ble Ingvald Midtskogen norgesmester i gruppen veteran. I går ble han behørig feiret av flere av de andre skytterne i Alvdal Jeger-og Fiskeforening.(AJFF)

- Endelig seier

Ingvald har drevet med jakt så lenge han kan huske, og har skutt i konkurranser i 35-40 år. Fire ganger har han kommet på 2.plass, så den etterlengtede seieren smakte ekstra godt nå. – Det var godt å ta det siste skrittet, innrømmer Midtskogen fornøyd.På spørsmål om han trener mye, svarer Ingvald – Ja, det blir en del. Flere ganger for uka! Fra mai og ut juli er han med på konkurranser neste hver helg, og han har ingen planer om å roe det ned ennå.

nm-veteran1
Det smakte ekstra godt å endelig ta det siste skrittet, innrømmer Ingvald. Foto: Ann Iren Hårdnes Sand

- Stiller gjerne opp for nye skyttere

Skytinga er god trening i forhold til jakt, og han oppfordrer andre jegere til å benytte seg av tilbudet om skytetrening. Alvdal Jeger- og Fiskeforening har skytetrening på leirduebana mandager og torsdager, fra 18:00 og utover. De stiller også mer enn gjerne opp andre kvelder, om noen skulle være interressert. – Det er nok mange som synes det er skummelt å skulle skyte foran så mange rutinerte skyttere, men det er ikke noe å være bekymret for. Her dømmer vi ingen, legger leder i AJFF, Jan Berget, til. Om du skulle ha lyst til å prøve deg, enten på leirduebana eller elgbana, er det bare å kontakt med AJFF, og avtale en kveld. Midtskogen avslutter med å fortelle at han liker skyting på grunn av den gode treninga det gir, det er veldig sosialt og en god fritidssyssel. 

nm-veteran3
Norgesmesteren håper flere vil bli med på baneskyting. Foto: Ann Iren Hårdnes Sand

Kai Røen
    • Ingen kommentarer funnet
    annonse