annonse
Friluft

Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist

NY: Både trimkassa og stolpen på Tylldalsutsikten er nå skiftet ut. Foto: Privat

Tylldalsutsikten på Østkjølen, 963 meter over havet, har fått ny "Trimkasse". I kassa ligger det ei bok, hvor alle som besøker dette naturlige toppunktet kan skrive navnet sitt.

Toppen blir også kalt "Tjørnåsen",  og i Tylldalen heter den "Kinseåsen".  Utsikten både mot Tylldalen og 360 grader rundt, er meget bra.  Tylldalsutsikten ligger bare 500 meter ovenfor Alvdal Turforenings skistue og stolthet Allmannstua, og er et yndet turmål, spesielt vinterstid.

Andre verdenskrig

Tylldalsutsikten var sentral under siste verdenskrig, den ble blant annet brukt til utsiktspunkt for tyskerne. En kjempestor kikkert ble brukt til dette, denne finnes i Alvdal ennå.
  Det er kun noen få hundre som besøker Tylldalsutsikten på sommerstid. I vinterhalvåret er besøket veldig bra og i en normalsesong skriver omlag  4.500 personer navnet sitt i boka. Ikke alle skriver, så antall besøkende er enda større.

Værhardt

På forespørsel fra Turforeninga har Torill Sølna og Stein Ove Hokstad nå skiftet både stanga og selve trimkassa på Tylldalsutsikten.
  Den gamle  kassa var utslitt og var ikke tett ved regnvær eller skikkelig mildvær om vinteren. Den gamle stanga, som antageligvis er fra krigens dager, var råtten og måtte erstattes av en ny stang.
  Tar du deg en tur opp kan du se på dette flotte arbeidet som er gjort.
  – Tusen takk til Torill og Stein Ove for meget kjapt og godt arbeid, sier leder Johan Ragnar Eggen i Alvdal Turforening.

Se også hjemmesiden til Alvdal Turforening

  • Ingen kommentarer funnet
annonse

Cron Job Starts