annonse
FriluftTRÅTT FØRE: Snøscooterleder vil gjøre Alvdal enda mer attraktivt, mener Egil Rønning. Men arbeidet har gått trått til nå. Foto: Randi Nørstebø.

– Det har vært stille rundt utvikling av scooterleder i bygda lenge nok nå, mener Egil Rønning. Han vil gå i bresjen for å få scooterleder i bygda. Målet er å bidra til bolyst og å spre friluftsglede til enda flere.

– Kommunen snakker mye om å få turister hit. Jeg tror å legge til rette for snøscooterkjøring vil føre til at turister kommer til bygda for å kjøre. Dessuten ville det blitt et kjempetilbud for folk som allerede bor i nærområdet vårt, sier initiativtaker Egil Rønning. – Scooterkjøring gjør at du kommer deg til nye steder og får sett nye ting, understreker han. – Egentlig burde ingen uttale seg om scooterkjøring før de har fått oppleve hva det vil si, mener Egil Rønning.

Redsel for bråk

– Enkelte er bare generelt i mot scooterkjøring, sier Egil Rønning. Men det er ikke noen grunn til dette, mener han. Å legge opp til egne leder vil derimot føre til mer kontrollert kjøring. Rønning har i mange år hatt scooterkjøring som hobby og sett hvordan det åpner nye muligheter for eksempel for folk som ikke har så lett for å komme seg ut i naturen. – Tenk deg å få komme opp på Flattron en stille vinterdag, hvis du er dårlig til bens og ikke har fått kommet deg ut på lenge, sier han.

Fra Alvdal til Engerdal

Egil Rønning, Bjørn Samuelshaug og Tor Lagmannsveen jobbet iherdig for å få til en scooterled fra Alvdal via Rendalen til Engerdal i 2004. De kontaktet omtrent alle grunneiere som ga innspill til hvor de kunne tenke seg en slik led. – Det var bare interesserte og positive folk overalt, forteller Rønning. – Ordføreren i Rendalen var veldig glad for initiativet og vi fikk 20 underskrifter fra grunneiere slik at vi kunne fått realisert planene. Men da vi skjønte at kommunen her ikke var positiv, ga vi opp, forteller han.

Ingen tullkjøring

Audun Eggset er en av grunneierne som skrev under på at det var greit å legge scootertrase på eiendommen hans: – Jeg kan ikke skjønne at noen kan ha noe i mot det, sier Eggset. – Det må da bare være positivt. Folk som har scooter må få kjøre, synes han. Men understreker at folk må kjøre skikkelig. – Det må ikke bli noe tullkjøring, sier Audun Eggset, men legger til at det tror han heller ikke at det vil bli.

– Det blir en sjøljustis, og det er bedre at kjøringa foregår kontrollert, supplerer Egil Rønning.

Ønsker engasjement

I tillegg til egne scooterleder er drømmen og også ha egne friområder. – Dette er gjerne områder der det vanligvis legger seg mye snø og hvor det kan være ekstra spennende for scooterfolket å kjøre, forklarer Rønning. Ønsket er at det blir flere scooterleder og friområder i bygda. Men uansett er han interessert i å få til å begynne i det små. Nå har han sendt brev til kommunen der han sparker ballen over til både administrasjon og politikerne og ber de ta opp spørsmålet. Sjøl vil han ta opp saken i egen partigruppe.

– Nå ønsker jeg å få med meg flere som vil jobbe for samme sak. Ta kontakt med meg dersom du ønsker å jobbe for å få til scooterleder i Alvdal, oppfordrer Egil Rønning.

ScooterPLANENE KLARE: Audun Eggset peker ut muligheter for scooterled på egen eiendom. Foto: Randi Nørstebø.

Randi Nørstebø
    • Ingen kommentarer funnet
    annonse