annonse
Friluft

Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist

 VELKOMMEN: – Sico er velkommen her på Allmannstua, sier leder i Alvdal Turforening, Johan Ragnar Eggen (til høyre) til leder i Alvdal  Jeger og fiskeforening, Jan Berget. Foto: Arne Harald Maana

Mange steder er hunder i skiløypene et stort problem og skaper mye vondt blod. – Men ikke her i Alvdal, forteller leder i Alvdal Turforening, Johan Ragnar Eggen.

– Noen småepisoder kan oppstå, men i de siste åra har vi ikke fått noen klager på "bikkja i sporet " Det skyldes at hundeeierne har god kontroll på bikkjene sine når de er ute i løypenettet. Det er helt nødvendig når du ser den store utfarten som i har i dag. Det er viktig at alle tar hensyn til hverandre, sier han.

Trenger mosjon

Det er leder i Alvdal jeger - og fiskeforening, Jan Berget, helt enig i.
- Jeg har nesten alltid med meg Sico når jeg er ute på ski. Han trenger jo mosjon han som meg. Jeg har ennå ikke fått noen negative kommentarer fra andre skiløpere på at Sico er med.
  Sico er for øvrig oppkalt etter Brasils legendariske fotballstjerne fra 1970 - tallet.

Flinke hundeeiere

De som var ute på ski søndag, mente de aller, aller fleste hundeeierne var svært flinke til å passe bikkjene sine i sporet, og at de følger Den norske turistforenings løypevettregel nr. 10 :
  Hundeeiere må vise ekstra hensyn og ha full kontroll over hunden.
  Eggen gjør også oppmerksom på at det er oppkjørt egen løype for hundekjøring i Finnbudalen, en trasé mange benytter seg av.
  Ellers var det en flott dag med mye folk ute på Østkjølen søndag. Rundt null grader, vindstille og flotte løyper ventet turgåere, og mange av dem la også turen om Allmannstua for en kaffekopp.
 
HundSki2
KOSELIG: Britt og Jon Arne Stormoen koser seg på tur med hunden. Foto: Arne Harald Maana.

 
HundSki3
TURFØLGE: Ola Eggset (til venstre) og Jon Arne Stormoen med hyggelig turfølge. Foto: Arne Harald Maana

 
HundSki34
GOD KONTROLL: Roar Steihaug har god kontroll på de firbente i sporet. Foto: Arne Harald Maana

Ivar Thoresen
Redaksjonen
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse