annonse
Friluft

Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist

 GJØR KLART: Paal Hansen-Møllerud og Savalen fiskeforening har boret og ostet 15 hull på Savalen-isen som alle som vil kan benytte seg av i vinterferien. Foto: Privat

Savalen fiskeforening vil at enda flere skal oppdage hvor moro det er med isfiske og har boret og ostet 15 hull i isen på Savalen, som alle som ønsker det kan benytte seg av i vinterferien.

Neste uke er det vinterferie og Savalen fiskeforening ønsker å legge til rette for at isfiske kan bli en spennende og artig aktivitet for flest mulig i løpet av uka.

15 hull – fire steder

– Vi har boret og ostet 15 hull på fire forskjellige steder på Savalen-isen. Alle er merket med egne skilt med Fiskeforeningens logo, forteller Paal Hansen-Møllerud i Savalen fiskeforening.
  – Det er tradisjon å fôre fisken med ostemasse for å sikre fangst, fortsetter han. Derfor ble hullene ostet da de ble boret torsdag, og det vil bli gjentatt en-to ganger i løpet av vinterferieuka for å lokke røya til hullene.

Ideelle forhold

– Vi ønsker at folk kommer seg ut og tar del i de ideelle forholdene for isfiske på Savalen. Og i tillegg føle spenningen med å få fin feit røye på kroken, som kan nytes til en bedre middag om kvelden etterpå, sier Hansen-Møllerud på vegne av Fiskeforeningen.
  – Vårt håp er at skoleungdommen får med seg foreldrene på Savalen og bruker de hullene vi nå har ostet opp gjennom vinterferieuka, fortsetter han og minner om at barn under 16 år fisker gratis.

120 rettighetshavere

De som er over 16 år kan kjøpe fiskekort på Alvdal-Tynset Sport, på Shell, på internett eller via mobil. Se Savalen Fiskeforenings hjemmeside for framgangsmåte.
  – Hvis noen ikke har fiskeredskap eller åte for isfiske, så er det bare å stikke innom en av sportsforetningene på Alvdal eller Tynset. Her kan du få kjøpt det du trenger for en billig penge, og sikkert også noen gode råd med på turen, avslutter Paal Hansen-Møllerud.  
 Savalen fiskeforening er en sammenslutning med 120 rettighetshavere på Savalen. Foreningens formål er å forvalte bruken av sjøen og fiskeressursene. De arbeider med fiskekultivering og tilrettelegging for utøvelse av fisket og organiserer salg av fiskekort sommer og vinter.

IsfiskeSavalen2
MAT TIL FISKEN: Oppsynsmann Kristian Lund-Vang sørger for å fylle hullene på Savalen-isen med ostemasse etter at de er boret, for å lokke fisken til hullene. Det øker sjansene for å få fisk i vinterferien. Foto: Privat

Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse