annonse
Friluft

Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist

 TIL TOPPS: Fra fellestur til Rondeslottet i  2012, tåke,s nø og lavt skydekke, men med god temperatur!  Foto: Johan Ragnar Eggen

Ti på topp  i Alvdal ruller videre, med Alvdal turforening som arrangør. I år for 31. gang, med topp nummer 310 på lista.

– Ti på topp er sammen med den faste vinterturen til Breisjøseter den store klassikeren vår, forteller leder Johan Ragnar Eggen i Alvdal turforening.

Fra pinseaften

Årets Ti på topp  ”åpnes” fra pinseaften, informasjon og nødvendig materiell er som vanlig tilgjengelig på Alvdal Bok- og Papirhandel.
  – Årets  topper  ligger både i Alvdal og Folldal, opplyser Johan Ragnar Eggen.
  Høyeste topp i  år er  Høggia i Folldal kommune. Den rager 1.641 meter over havet. Det arrangeres også totalt fem fellesturer til noen av toppene i løpet av sommeren.  
  – Vi har også Ti på topp  ”lettutgave” for de som som er under 16 år eller over 70. Da holder det med halvparten av toppene for å være kvalifisert til kjøp av nummerert tegning av Helge Ness, fortsetter Eggen og forteller at flere faste deltakere i løpet av året vil passere 300 topper.

Fyldig sommerprogram

Alvdal   Turforenings sommerprogram  er også kommet og er utsendt. Årets  tursesong har  mange aktiviteter og arrangementer.
  – Det er ekstra mange arrangementer i juli og  august, dette fordi mange turister og  utenbygds medlemmer er med på disse. Et av årets mange høydepunkter er sykkelturen til Snøheim på Snøhetta i august, sier Turforeningsleder Johan Ragnar Eggen.
  Tursesongen starter allerede i  pinsa. 1. pinsedag avholdes arrangementet  ”Alvdal  fra Oven”,  2. pinsedag arrangeres det tur til  Husantunet. Her blir det omvisning og servering for store og små. Tiltaket  er en del av å markedsføre og bruke perlen Husantunet enda mer.    
  Eggen kan videre opplyse at ”KIA – kjent i Alvdal”, er innført som turbegrep i år.      
  – Tanken bak dette er at folk skal bli bedre kjent i Alvdal. Turprogrammet er ellers stappfullt med arrangementer innen blomstervandring, kulturturer, historie og sosiale turer. For de aller minste er det Barnas Turlag som er teknisk arrangør.
  – Dermed er tursesongen  i gang  og vi håper alle sammen på mange flotte turer i  skog og mark, avslutter Eggen.
  Les mer om Alvdal Turforenings sommerprogram på foreningens hjemmeside.

Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse