annonse


ALVDAL VESTFJELL: Mjovatnet med Flatsetra. Mjovassdalskletten i bakgrunnen. Bilde hentet fra www.djiihaa.com med tillatelse.

Folldølen Kjetil Svanemyr tror Alvdal Vestfjell ville hatt flere turister dersom navnet hadde vært et annet og foreslår å kalle fjellområdet Breisjøfjella. – Jeg tipper Alvdal Vestfjell er et byråkratisk påfunn av nyere dato, sier fjellklatreren.

– Alvdal Vestfjell minner meg om diskusjonen rundt betegnelsen «Gausdal Vestfjell», som ganske nylig ble døpt om til Huldreheimen, nettopp i et forsøk på å finne et navn med bedre klang i turistbrosjyrene, sier Kjetil Svanemyr og sikter til navnekonkurransen som ble arrangert av NRK og DNT og der vinneren blant 300 navneforslag ble Huldreheimen. Den norske Turistforening bruker nå betegnelsen Huldreheimen.

– Klinger mer riktig

Svanemyr mener Breisjøfjella passer bedre nettopp på grunn av beliggenheten: – Breisjøfjella er et vel så dekkende navn fordi Breisjøen ligger som et naturlig midtpunkt i området. Slik sett kunne kanskje Sølnklettenfjella være enda mer beskrivende ettersom den fjelltoppen ligger som ei diger såte midt i fjellheimen og er synlig praktisk talt uansett hvor man befinner seg i mils omkrets. Men Breisjøfjella klinger mer riktig, i hvert fall i mine ører, skriver Kjetil Svanemyr på bloggen sin Breisjøfjella - den glemte fjellheimen. Det han ønsker er at flere skal få øynene opp for fjellområdene som vi i dag kaller Alvdal Vestfjell:

Tror navneendring kan heve statusen

– De store hordene av langveisfarende fjellvandrerne oppsøker gjerne de mest kjente fjellstrøkene når de skal samle opplevelser til minneboka, og de velbrukte stiene mellom turisthyttene i naboområdet Rondane nasjonalpark blir hvert enest år gått av flere tusen mennesker. I Breisjøfjella derimot kan man regne med å gå i dagevis uten å møte mer enn en liten håndfull likesinnede. Ganske merkelig egentlig, med tanke på den fantastiske villmarksfølelsen man får når man vandrer i landskapet rundt foten av mektige Sølnkletten. Kanskje en navneendring kunne bidra til å heve statusen til dette flotte området, spør Kjetil Svanemyr.

 Breisjøfjella2BREISJØSETER: Breisjøseter ved sørenden av Breisjøen med Sølnkletten i bakgrunnen. Bilde hentet fra www.djiihaa.com med tillatelse.

Randi Nørstebø
    • Ingen kommentarer funnet
    annonse