annonse
FriluftCOWBOYER PÅ TUR: F.v. Anders Nilsen, Anders Øien, Marianne Dahlstrøen, Christine Sandom, Tore Øien, Dag Ole Lien (bakerst) og Knut Måna Gjelten.

Lørdag 30. juni startet sju ryttere og åtte hester på den fem dager lange rideturen fra Alvdal til Countryfestivalen på Vinstra. For fire av rytterne er dette blitt en skikkelig tradisjon, og de rir nå for sjuende året over fjellet til Gudbrandsdalen.

  - Vi har med kløvhest som bærer lavo og maten, resten av oppakninga tar vi på ridehestene. Så langt har vi hatt en knalltur, og det er egentlig kun en dag på de de sju årene vi har ridd at det har vært dærlig vær, erindrer Anders Øien før avmarsj etter at andre overnatting på turen er unnagjort hos Ole Anton Brænd ved Atnbrua. Han og samboer Christine Sandom utgjør to av de til sammen sju cowboyene i reisefølget.

De andre fem er alvdølene Tore Øien, Knut Måna Gjelten og Dag Ole Lien, samt tynsetingene Marianne Dahlstrøen og Anders Nilsen.

  - Første natt er det tradisjon på å overnatte på Breisjøseter turisthytte i vestfjella, og hittil har alt gått bra. Det eneste uhellet oppstod heldigvis langs veien innover Vardan, der en skrue ramla ut på kløvsalen, slik at hjelp måtte tilkalles. Reparasjon gikk kjapt, og cowboyene er dermed godt i gang med å nå fram til sommerens høydepunkt for countryfolket.

  - Hjemturen for de to- og firbeinte går på hjul, selv om det slik været har vært nå, kunne fristet med ridetur tilbake også, avrunder Vinstra-farerne.

HestekvilPUST I BAKKEN: Det blir mange raster på turen over fjellet fra Alvdal til Vinstra, og det er det ikke bare de tobeinte som setter pris på.

 

  • Ingen kommentarer funnet
annonse