annonse
FriluftKURS I TRENING OG KOSTHOLD: Høstdalsdagene er en del av Seterlandet i Nord-Østerdalen og Rørostraktene, og årets dager starter med at to budeier med fartstid fra dagene stiller opp med kurs i matlaging og trening alle kan mestre. Foto: Ole Sylte Heggset.

Margrete Vistnes arbeider med mat og helsefag ved Universitet i Stavanger, og for noen år tilbake ringte hun til Anne Berit Gjermundshaug og lurte på om hun kunne få komme til Høstdalen for å lære litt om tradisjonsmaten på setrene i området. Nå deltar hun på Høstdalen for fjerde året på rad. Hilde Gjermundshaug Pedersen har adskillig flere år bak seg som budeiegjest på slektssetra til Anne Berit bak seg. Onsdag kveld bidrar disse to med en tjuvstart på årets utgave av Høstdalsdagene 2012.

  - Lær å lage mat fra bunnen av med ekte råvarer, samt få enkel treningstips underveis. Slik lyder oppfordringen fra en kostholdsekspert fra sydvest, og et skiess fra Brumunddal med aner i Alvdal.

Langveisfarende kursholdere

Kurs og undervisning i mat og helsefag er hverdagen for Margrete Vistnes ved Universitetet i Stavanger. Kurs i trening og kosthold er noe Hilde Gjermundshaug Pedersen gjerne stiller opp for. De to damene har deltatt som budeier under Høstdalsdagene i flere år nå, og i år bidrar med en tilvekst i programmet.

Basic matlaging og trening er tittelen på kurset som går av stabelen på Alvdal ungdomsskole kommende onsdag kveld, og de to lover noen humørfylte timer for de maksimalt 16 deltakerne det er plass til.

Påmelding og kursstart

Anne Berit Gjermundshaug, tlf 41 93 04 75, tar fortløpende imot påmeldinger til kurset. Hun minner samtidig om at tidspunkt for kursstart er noe endret fra det plakaten forteller om.

  - Ja, vi hadde først satt kl. 14.00, men har skyvd dette tre timer ut, for å få med flere som har jobb på dagtid.  Det er imidlertid plass til flere enda, og vi håper kurset fylles opp.

Deltakeravgiften lyder kr. 200,-. Det burde være overkommelig for noen lærerike timer med to fagressurser på området!

Margrete og Hilde

KURSHOLDERNE: De to kursholderne Margrete Vistnes (t.v.) og Hilde Gjermundshaug Pedersen, lover humørfylte timer for de som vil bli med på kurset deres onsdag ettermiddag, hvor temaet er basic matlaging og trening. Foto: Privat.

 

  • Ingen kommentarer funnet
annonse

Cron Job Starts