annonse
FriluftSAMSPILT DUO: Rendølen Guren Hagen er en av landets fremste visesangere, og sammen med sin faste makker Frode Berntzen satte han et verdig punktum for Høstdalsdagene 2012. Alle foto: Ole Sylte Heggset.

Siste dag av Høstdalsdagene 2012 hadde Guren Hagen som største trekkplaster, men før den folkekjære rendølen kunne gå på scena hadde programmet blitt forskjøvet grunnet ei voldsom regnskur. Hele Sveivangen stod under vann kl. 11.30, en halvtime før programstart, men etterhvert lyste både sola og artistene til de drøyt 200 store og små som hadde tatt turen.

  - Vi er kjempefornøyde med både dagen i dag, og de to andre dagene, trass i at værgudene ikke akkurat har spilt på lag, sier budeietrioen Anne Berit Gjermundshaug, Gunhild Valråmoen og Else Iren Smedplass, etter endt dag. Tidligere på lørdagen var det imidlertid tendenser til litt krisestemning, da himmelen åpnet seg og regnet øste ned. 

Alle fikk med seg alt

  - På turen hit måtte vi stoppe for vi så ingenting og vindusviskerne klarte ikke å ta unna alt regnet, hørte vi fra et par publikummere. Trass i forsinket ankomst, fikk de med seg alt av program ettersom det ble forsinkelser på det meste grunnet alt vannet.

Etter at Per-Erik Enget hadde blåst i luren og markert åpningen, nær en time etter skjema, ankom et hestefølge på fem ekvipasjer Sveivangen. Hestene demonstrerte ulike typer vogner som i hine hårde dager ble brukt til både arbeidskjøring og transport.

Lovende musikktalenter

Mens publikum forsynte seg med vafler, kaffe, seterrømme og skjørost og mye anna godt fra budeienes utsalg, var det så klart for musikalske innslag fra scena.

En trio med unge, lovende alvdøler fikk slippe til i forkant av hovedtrekkplaster Guren Hagen, og Alvhild Stenhaug Nyhus på sang, Martin Follstad (mandolin/fele) og Mattis Tronsmoen på gitar, rakk å imponere alle frammøtte.  - Kjempefint, var en kommentar vi overhørte.  - Disse kommer til å nå langt om de vil satse, var det noen andre som sa.

Hostdalen trioKAN NÅ LANGT: En av publikummerne ble tydelig imponert over sangen til Alvhild Stenhaug Nyhus (nærmest), samt f.v. Martin Follstad på fele og Mattis Tronsmoen på gitar, og mente trioen alle har talent til å nå langt.

Sola og Guren varmet

Etter en kjapp oppstemming av gitarene, var det så klart for Guren Hagen og makker Frode Berntzen. I nær en og en halv time gjennomførte de en flott konsert som mange av de frammøtte satte stor pris på.

Gurens nære og varme tekster passet godt inn på setervangen i Høstdalen, og ble et verdig punktum for de tre dager lange Høstdalsdagene 2012.  - Veldig fint at du ville ta turen hit, sa budeiene bak arrangementet, mens Guren sjøl takket for å ha fått lov til å komme på besøk.  - Hit kommer jeg gjerne flere ganger, for her var det jamme fint, kom det på ekte rendalsdialekt.

Hostdalen budeierI MÅL FOR FEMTE GANG: - Vi er kjempefornøyde med både dagen i dag, og de to andre dagene, trass i at værgudene ikke akkurat har spilt på lag, sier budeietrioen Anne Berit Gjermundshaug, Gunhild Valråmoen og Else Iren Smedplass, etter endt dag og slutten på de femte Høstdalsdagene i rekken.

TNT-Dahl på seterbesøk

En ekte hardrocker var også blant publikummerne på setervangen til Else Iren Smedplass lørdag. Blant de drøyt 150 betalende voksne fant vi nemlig TNT-trommis, Morten "Diesel" Dahl.

Sammen med familien hadde han valgt å dra kvelden i forveien til Alvdal, og etter overnatting på Taverna slappet de av med visesang, samt at guttungen både fikk prøve barneridning og besøke geitekillinger og høner. 

- Veldig fint her lød fra trommeslageren som nok er vant med adskillig tøffere volum og gitarspill enn det Guren og Frode bød på fra scena. En morsom kontrast opp mot sceneshowet Diesel og resten av TNT senere på kvelden vartet opp med fra scena på Livestock-festivalen.

Hostdalen TNTTNT-DAHL SLAPPET AV: Sammen med familien besøkte TNT-medlem Morten "Diesel" Dahl Sveivangen som oppladning til lørdagens konsertopptreden under litt andre omgivelser nede på Livestock-scena.

Hostdalen publikumSMÅ OG STORE: Over 200 små og store publikummere lot til å kose seg på Sveivangen under lørdagens konsert med Guren Hagen. Etterhvert kom sola også på besøk.

Hostdalen ridningBARNERIDNING: Et populært innslag under lørdagens seterdag på Sveivangen var barneridningen.

Hostdalen geitGEITEKOS: De tre geitekillingene på Sveivangen fikk mange tilhengere.

  • Ingen kommentarer funnet
annonse