annonse
FriluftTUNG FANGST: Mari Tellebon (12) brukte sju minutter på å få i land sin første laks. Sliten, men fornøyd viste hun fram den 7,7 kg tunge fangsten da Alvdal midt i væla fikk komme på besøk i går kveld. Foto: Ole Sylte Heggset.

Laksefrelste alvdøler fisker laks nesten daglig i Haltdalen om dagen. Det meldes jevnt og trutt om fangster mellom 8-10 kg og både Terje Samuelshaug, Tommy Stormoen, Jon Arne Stormoen og Olav Tellebon har fått i land pene fangster i området ved Stigen i Haltdalen. Mandag ble fiskeglade Mari Tellebon (12) med pappa Olav, og laksen bet også for henne.

  - Takk, kommer det beskjedent fra Mari når Alvdal midt i væla kommer for å fotografere og gratulere laksefiskeren. Hun innrømmer at det var noen spennende minutter når hun skjønte at det fast fisk i andre enden av sena. Sju minutter senere hadde hun fått fangsten i land.

- Kramper i hendene

  - Jeg hadde nesten kramper i hendene, og vet ikke om jeg hadde klart det uten pappas hjelp om det hadde gått enda lenger tid. Men, laksen var nok sliten av å gå opp elva den også, så da den kom inn elvekanten var den heldigvis så rolig at det bare var for far Olav å ta kleppen fatt og løfte den inn på land.

  - Ja, det var nok bra det ikke var en enda større og tøffere laks som satt på den 40 grams tunge sluken, medgir en stolt far, og syns det var stor stas at Mari fikk lande sin første laks allerede på første forsøk.

- Kjempeartig

Etter en liten pust i bakken var det klart for veiing, og 7,7 kg stoppet vekta på. En kjempestolt laksefisker fikk posere med fangsten, og var ikke tung å be da vi kom på besøk i går kveld heller.

  - Det var kjempeartig, så det blir sikkert flere turer i lakseelva, sier Mari, før hun pakker seg klar til ny fisketur. Stang og fiskeredskap er imidlertid litt mindre, for nå er det tur til Sølndalen og vennina Mina Vårtun som står for tur. I dag er det dermed ørreten i Sølna som bør passe seg for storfisker Mari.

  - Lillebror Martin (5) må bli med på bilde han også da, sier Mari. Martin hadde nemlig fått fast fisk i Høsta på Høstdalen i går, og like stolt som storesøster viser han sin fangst. Her var det nok snarere 77 gram i vekt, mot storsøsters 7,7 kg. Fiskelykke var det imidlertid for begge to!

Nedenfor ser dere både bilde av Martin og Mari sammen, samt en bildeserie fra far Olav Tellebons kamera som viser noen øyeblikk av Mari' sju minutters kamp for å lande karrierens første, men neppe siste laks.

Fiske MariogMartinFISKELYKKE: Lillebror Martin Tellebon (5) ser minst like stolt fisk over sin ørretfangst fra Høsta på kanskje 77 gram, mens storsøster Mari's rugg på 7,7 kg nok fikk mest oppmerksomhet i går. Foto: Ole Sylte Heggset

Fiske MarimedfastfiskFAST FISK: Her sitter laksen på kroken, og Mari er i gang med å hale ruggen i land. Foto: Privat.

Fiske MarislitenTUNGT: - Nå begynner det å bli tungt, pappa, nærmest leser vi av dette ansiktsuttrykket. Foto: Privat.

Fiske MariveierlaksenENDELIG: Laksen er på land, og Mari har fått en pust i bakken, når veiing står for tur. Drøye 7,7 kg leses av på vekta. Foto: Privat.

 

 

  • Ingen kommentarer funnet
annonse