annonse
Friluft

Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist

 NY MASKIN: Den nye løypemaskina til Alvdal turforening er på plass. Nå kjører Turforeningen en innsamlingsaksjon for å skaffe til veie 150.000 kroner til finansieringen av kjøpet. Foto: Ivar Thoresen

Alvdal turforening oppfordrer nå alvdølene om å delta i finansieringen av den nye løypemaksina som foreningen fikk levert rett før jul. Målet er å samle inn 150.000 kroner før 15. mars.

Totalkostnaden for den nye maskinen er på 1,4 millioner kroner. Kjøpet finansieres gjennom salg av gammel maskin (760.000,-), bruk av opparbeidet maskinfond (450.000,-) og 150.000 kroner gjennom innsamlingsaksjonen.
  – I tillegg gir gunstige valutaforhold mellom Euro og norsk krone en redusert kjøpskostnad på rundt 35.000 kroner, skriver Alvdal turforening i informasjonsskrivet som nå går ut i forbindelse med innsamlingsaksjonen.

Flere argumenter

I skrivet svarer Turforeningen på hvorfor de mener det er riktig og viktig å kjøpe nye løypemaskin nå.
  Det pekes på på bedre arbeidsmiljø for driftsoperatør, lavere risiko for store driftskostnader på nytt materiell, ny teknologi gir lavere drivstofforbruk og god pris på gammel og ny maskin som viktige argumenter for å kjøpe ny maskin.
  – Brukte maskiner som er eldre enn fem år, faller mye i verdi. Og vi er på offensiven, vi tør å satse, skriver Alvdal turforening.

Sju dager i uka

Til gjengjeld lover Turforeningen nykjørte løyper sju dager i uka ved behov, det omfattende løypenettet skal opprettholdes og det skal legges til rette for skøyting i deler av løypenettet.
  – Vi skal være ledende skidestinasjon i Fjellregionen, skriver Alvdal turforening og lover å gjøre sitt for at Alvdal skal være et godt reiselivsprodukt, både sommer og vinter.
  – Gjennom våre tilbud skal arbeidsgivere få friske og glade arbeidstakere, skriver Turforeningen.

Avduking 17. mars

Så håper de både privatpersoner og bedrifter i Alvdal vil ta del i finansieringen gjennom å bidra i den pågående innsamlingsaksjonen.
  Flere detaljer om aksjonen finner du på Alvdal turforenings hjemmeside.

Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse