annonse
FriluftTRUGER ER TINGEN: For de som ikke vil risikere bakglatte ski, og samtidig vil opp i høyden utenfor det oppkjørte løypenettet, er truger tingen. Onsdag vil de utviklingshemmedes landslagstrener avlegge Alvdal-Tynset Sport et besøk og demonstrere truger som framkomstmiddel. Illustrasjonsfoto: Ole Jørn Solberg/flickr.com

Kommende onsdag er det duket for demonstrasjon av truger ved Alvdal-Tynset Sport, hvor landslagstrener Hans Ole Homelien sammen med ivrig lokal trugebruker, Svein Per Thoresen, vil forklare og svare på spørsmål rundt truger som framkomstmiddel.  - Truger er i skuddet, og et ypperlig alternativ når man vil opp og ut i djupsnøen, utenfor de oppkjørte løypene, sier sportens Stein Halvorsen.

 - Vi håper mange tar turen innom, da truger er noe vi merker økt etterspørsel etter om dagen. Derfor tok vi initiativ til denne demonstrasjonen, sier Stein Halvorsen ved Alvdal-Tynset Sport på Steia.

Landslagstrener

Landslagstrener Hans Ole Homelien deltok nylig på det første landslaget fra Norge som deltok i Special Olympics Winter World Games i Sør-Korea nylig.  - Han kommer onsdag til sporten på Steia for å demonstrere truger til alle slags formål. Dette er et nyttig framkomstmiddel både for generelt friluftsliv, samt ikke minst for jegere, sier Stein Halvorsen, og røper at onsdagsturen til LHL allerede har meldt sin ankomst til demonstrasjonen som starter kl .13.00.

Svein Per Thoresen er også en ivrig trugebruker som har sagt han vil komme å si litt om sin måte å benytte truger på. Roar Aksdal som muligens dukker opp på vegne av Interreg-prosjektet Scandinavian Heartland, hvor et svensk-norsk samarbeid om rundt trugeløp er kjørt i gang.

Trugeløp på Os og Savalen i mars

Scandinavian Snowshoe Tour har allerede avviklet konkurranser i Sverige, Siljan Snowshoe Race i Rättvik og Wallesloppet Bruksvallarna Snowshoe Race. De to siste lørdagene før påske går det å melde seg på de norske konkurransene, henholdsvis Hummelfjell Snowshoe Race i Os 17/3, samt Savalen Snowshoe Race 23/3.

Truger, eller snöskor som svenskene kaller det, er i følge en svensk artikkel den nye trendsporten, men fungerer også supert for trimmere. Tidligere idrettsstjerne Ingrid Kristiansen er en av de som sverger til truger for trening. Året gjennom har 2-3 ganger grupper daglig med stavgang, og vinterstid er det ofte truger på beina i tillegg. Les mer her!

 

  • Ingen kommentarer funnet
annonse

Cron Job Starts