annonse
FriluftSOSIALT: Det ikke bare fisking som har fokus på familiedagen på Kjemsjøen. Både fiskehistorier og anna blir servert ute på isen eller ved bålet. Her tilbake til 2008 med f.v. Olav Tellebon, Andreas Tellebon, Sivert Kløvstad, Roar Kløvstad, samt Olav og Petter Steihaug. Foto: Ole Sylte Heggset.

Alvdal Jeger- og Fiskerforening er en av bygdas mange aktive lag og foreninger med et stort utvalg av tilbud for sine medlemmer gjennom året. Noe av det mest populære vinterstid er familiedagen med isfiske på Kjemsjøen, i år satt til 7.april.

Jegerprøvekurs og baneskyting på alt fra elg til lerdue, samt fiskeaktiviteter sommer som vinter er bare noe av det Alvdal JFF har som tilbud for både eksisterende og potensielle nye medlemmer. Fiskekortsalget på Kjemsjøen vintertstid har de også ansvaret for, på oppdrag fra grunneieren, og snart er det klart for den tradisjonelle familiedagen på Kjemsjøen, 990 moh.

Garantert fiskelykke

  – For barnefamiliene som liker å isfiske er Kjemsjøen perfekt. Sjøen er forholdsvis grunn og med lys bunn de fleste stedene er det lett å se fisken i vannet. Her trengs det ikke nødvendigvis bitt for å oppleve fiskelykke, for med mye små og stor røye i vannet er du nærmest garantert å se en liten eller stor rugg i hullet, sier Jan Berget i Alvdal JFF.

Familiedagen er nettopp det, for her er det ikke bare fisking som står på programmet. Alvdal JFF disker opp med varme på bålet og stekepanna full av pølser til de små. Saft og kaffe serverer de også, og har du med annen grillmat eller kanskje velger å grille fiskefangsten, er det selvsagt mulig det også.

Tradisjon på godvær

Kjemsjøen ligger på en måte mellom Haustdalen og Sølndalen i Alvdal vestfjell, og oppe på platået er det på godværsdager utsikt alle veier. Selv om første biten opp fra parkeringen ved Kjemsjøsetra er bratt, er det bare å være tålmodig og panoramaet som åpenbarer seg når man er oppe og kan skli nedover mot sjøen må bare oppleves.

Godvær er det nesten årlig på familiefiskedagen i regi Alvdal JFF, og da er det bare å merke seg datoen søndag 7.april, kjøpe inn magott og øvrig utstyr, og gjøre seg klar. – Husk penger til bom og fiskekort som begge deler må betales ved Sølndalsbommen, og fiskerapport skal leveres etter endt fiske.

Salg av maggott

Like oppunder påske ble det også klart Riverside Products ved Bjørn Liseter i Mysen, som årlig levererer meitemark og magott til landets sportsbutikker for salg til fiskeglade, vil sørge for at alle som ikke har skaffet seg åte til fiskedagen kan få kjøpt dette av Alvdal JFF på Kjemsjøen.

Liseter har i flere år hatt hester på beite i Alvdal, samt at han er nord-østerdalspatriot og fast medlem i et jaktlag på Fåset i Tynset. Når han fikk høre om familiedagen på Kjemsjøen, tilbød han seg å sende opp maggott gratis som Alvdal JFF kunne få selge til inntekt for foreningen. - Flott for oss, og gledelig med slike uventede initiativ, sier Jan Berget i Alvdal JFF.

Til slutt minner vi også om at det ikke er tillatt å hugge trær/busker i området. God tur og skitt fiske, hilser Alvdal JFF ved Tommy Stormoen.

Isfiske1LYKKELIG FISKER: Erik Steigen er en av mange unger i Alvdal som har mange turer bak seg til Kjemsjøen for å kikke og kanskje kunne dra opp ei storrøye. Foto: Privat.

Isfiske3STORFISKERE MÅ HA MAT: Man trenger ikke ha fiskefangst for å sikre at man blir mett på familiedagen til Alvdal JFF på Kjemsjøen. Her er Markus Nordtun Stormoen klar for pølse og lompe, som arrangørene griller til alle små som tar turen! Foto: Privat.

Isfiske2STORFANGST: Tommy Stormoen og Roar Kløvstad er to av Alvdal JFF-medlemmene som nok har flest turer på Kjemsjøen gjennom vinteren, og her er de med flott røyefangst.Foto: Privat.

  • Ingen kommentarer funnet
annonse