annonse
Friluft

Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist

 GODT BESØKT: Allmannstua har vært godt besøkt i påsken. Foto: Johan Ragnar Eggen

Strålende vær og perfekt skiføre har gjort årets påske til det leder Johan Ragnar Eggen kaller «Tidenes påske» for Alvdal turforening.

– Med  120 kilometer med skiløyper som har vært i topp stand gjennom hele påska og  godt besøk på Allmannsntua hver dag har det vært en drømmepåske, oppsummerer Eggen.
  – Først og fremst skyldes det sjølsagt det flotte været vi har hatt, men oppslutningen rundt de organiserte turene og den generelle utfarten har vært meget stor, både blant bygdefolk og tilreisende påskegjester, fortsetter han. 

Kongevær i Rondane

– Det hele begynte palmesøndag med skitur gjennom Rondane for 25 deltakere. Kongevær hele dagen og med godt skiføre. Det er alltid trivelig å komme inn både på Rondvassbu og  Bjørnhollia, hvor vi fikk deilig middag.  Samme dag var det også servering hos  Liv Randi og Ivar Eggestad i  Sjølia på Haustdalen med over 50 besøkende.
  Allmannstua har vært åpen hver dag siden palmesøndag, og onsdag kveld i  påskeuka var det også kveldsåpent ettersom det var fullmåne. 60 gjester var innom i løpet av kvelden, ifølge Eggen.  
  – Besøket på Allmannstua har vært jevnt bra, fra over 100 personer innom på den beste dagen til drøyt 50 besøkende 1. påskedag.  ?

Magisk i måneskinn

Tirsdag  kveld og natt var det  måneskinnstur fra Atndalen og  via Breisjøseter til Sølnsetra.  
  – Her opplevde vi kjempeforhold med  måneskinn fra skyfri himmel hele veien og turen fikk rakst betegnelsen “magisk” av en håndfull deltakere, sier Alvdal turforenings driftige leder videre.

Trikkeskinner

Eggen påpeker også at alle løypene har stått seg godt gjennom hele påska.
  – Det har vært trikkeskinner alle steder etter de tilbakemeldinger vi har fått. Spesielt god trafikk har det vært i Gardvikåsen, Sølndalen og Haustdalen. Nytt i år er at det ble tråkket med snøscooter med sporkjelke på strekningen fra Barkald til Høyeggadammen. Dette var spesillt  beregnet for hyttefolket på Barkald, avslutter Johan Ragnar Eggen og minner om at Allmannstua holder åpent også de to neste helgene, med sesongavslutning søndag 14. april.

Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse