annonse
Friluft

Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist

 DAGENS FANGST: Erik Thorshaug viser fram dagens fangst under familiedagen med isfiske på Kjemsjøen søndag. Foto: Privat

Mye folk, frisk vind, men ellers brukbart vær og også en del fisk med hjem er fasiten etter Alvdal jeger- og fiskerforenings familiedag med isfiske på Kjemsjøen søndag.

Det er Alvdal JFF som har ansvaret for fiskekortsalget for isfisket på Kjemsjøen, og det er blitt en tradisjon å arrangere en familiedag omtrent på denne tida – når isfiskesesongen på Kjemsjøen er på sitt mest aktive.
  Frisk vind 990 meter over havet skremte ikke alvdølene fra å møte opp i år heller. Mange store og små tok turen – ikke alle for å fiske, men mange prøvde lykken på isen, og en del fikk også med seg pen fangst hjem.

– For barnefamiliene som liker å isfiske er Kjemsjøen perfekt. Sjøen er forholdsvis grunn og med lys bunn de fleste stedene er det lett å se fisken i vannet. Her trengs det ikke nødvendigvis bitt for å oppleve fiskelykke, for med mye små og stor røye i vannet er du nærmest garantert å se en liten eller stor rugg i hullet, sa Jan Berget i Alvdal JFF til Alvdal midt i væla før arrangementet.
  Alvdal JFF bød ellers på varme på bålet og stekepanna full av pølser til de små. Saft og kaffe bl også servert.

isfiske3
MANGE I AKSJON: Mange prøvde fiskelykken på Kjemsjøen søndag. Foto: Privat

isfiske2
RASTEPLASS: De som ikke fisket koste seg med mat, drikke, grilling og andre aktiviteter i skråninga ved Kjemsjøen. Foto: Privat

isfiske4
FLOTTE OMGIVELSER: Kjemsjøen ligger flott til, og rammen rundt søndagens familiedag var som vanlig god. Foto: Privat

Ivar Thoresen
Redaksjonen
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse