annonse
FriluftGUTTA PÅ TUR: Disse tre guttene er allerede godt fjellvante medlemmer i Barnas Turlag, og ser ikke ut til å mistrives i vestfjella. F.v. Lidvin Granrud Hogstad, Mikkel Flaten-Løvås og Vetle Kjeldsen Eggestad. Foto: Barnas Turlag.

Barnas Turlag er ute med turprogram for sommeren og høsten, og alt fra kveldsmatturer til overnattingsturer i vestfjella, fjellklatring og kanopadling står på menyen. Her burde det være fristelser for turglade barn i alle aldre. Årets nyhet er så 5-på-topp!

Tradisjonen tro startet Barnas Turlag årets tursesong med rebusløp på Aukrustsenteret sist lørdag. Årets videre program er denne uken delt ut via skoler og i barnehager og i år som i fjor blir det mye variert og mange gode grunner til å bruke turskoa og uteklærne.

- I år som i fjor fortsetter vi med kveldsmatturer ved Folla Strandpromenade første onsdag i hver måned, fra juni til september. Vi møtes ved Moanbrua og går til en koselig plass ved elva, hvor vi spiser medbrakt niste. Det blir også St.Hansfeiring ved Strandpromenaden, opplyser Anne Flaten i Barnas Turlags styre.

Barnas 5-på-topp

Ellers blir det også i år lagt opp til overnattingstur til Breisjøsetra, kanotur på Breisjøen med overnatting i telt, tur fra Tronsvangen til Nysetra og klatring i Fallfossen. En nyskapning har vi så lagd, gjennom at vi har lagd barnas variant av Alvdal turforenings 10-på-topp.

  - Ja, Barnas 5-på-topp handler om at vi har hengt ut klippetang og en bokstav på 5 topper rundt omkring i Alvdal. De fem bokstavene danner tilsammen et løsningsord. Toppene er Sten, Eiemokoia, Kvitvola, Gaupskarskampen og Kveldshaugen. Det hele starter med fellestur til Sten mandag 20. mai, 2.pinsedag, men på Sten og Eiemokoia er det allerede lagt ut poster om noen har lyst til å tjuvstarte litt.

Det blir også fellestur til Kveldshaugen, og mulighet til å besøke toppene frem til 1.oktober. Det avsluttes på Allmannastua 6. oktober, hvor det blir premiering av alle som har besøkt de 5 toppene, sier Flaten, samtidig som hun minner om at Barnas Turlag i hovedsak er beregnet for familier med barn i alderen 0-12 år, men at turene er åpne for alle.

Åpent for alle - bli med!

Det er ikke nødvendig å være medlemmer i Barnas Turlag for å bli med på tur, men flere medlemmer gir oss bedre muligheter til å utvide tilbudet. Bli medlem av gruppen Barnas Turlag Alvdal på Facebook for oppdatert informasjon om turer og arrangementer. Se også oversikten over Barnas Turlag under DNT's hjemmesider, og her er det mulig å finne tilbudet til barnevennlige turer landet over, om ferieplanene enda ikke er lagt. 

Med dette er det ingen grunn til ikke å følge oppfordringen fra Barnas Turlag i Alvdal - ut på tur aldri sur, store som små turglade!

PS! Vi minner ellers om at Alvdal Turforening i dag, søndag, har en spennende tur som garantert kan passe også for de små i Barnas Turlag, nemlig fuglesafari ved Strålsjøen i Strålsjøåsen. Ta med kikkert og eventuelt fuglebok, for å kunne beskue og gjenkjenne de mange trekkfuglene som det vil være mulig å beskue på denne turen, opplyser turforeningen via sin Facebook-side.

 

  • Ingen kommentarer funnet
annonse