annonse
FriluftVINGESPENN: Seilflyet til Arnulf Snekvik fra Trondheim vakte oppsikt, og vingespennet er stort på de smale flykroppene. Etter seks timer i lufta fra Elverum og opp til Berkåk, mistet flyet oppdrift på returen og søkte nødhavn på Bellingmo fredag ettermiddag. Foto: Knut Aaeng.

Lørdag ettermiddag feiret Strand-grenda sitt nye flerbruksanlegg med ordføreren til stede, mens det også var action med landing av seilfly samme sted fredagskvelden.

Fredag kveld var det action på Bellingmo. Arnulf Snekvik fra Trondheim hadde startet fra Elverum med sitt seilfly på formiddagen, og flydd helt nord til Berkåk før han startet på returen. Den termiske oppdriften som gjør det mulig å holde seg i lufta over så lang tid, avtok imidlertid, og etter seks timers flytur måtte han gi opp retur helt ned til Elverum igjen.

Taco i påvente av skyss

– Nå må jeg avvente kompisene som kommer med flyhengeren og henter meg, men det ser ut til at dette var et godt sted å lande på, sa Arnulf Snekvik, ettersom han ble bedt inn på middag og var i ferd med å gå til bords for taco hos familien Kleffelgård Aaeng.

Seilfly1PRØVESITTER: Stor stas med seilfly på besøk, og familien Kleffelgård Aaeng med flere fikk hilst på trønderen Arnulf Snekvik, som villig vegg forklarte om seilflyets funkjsjoner. Kornelia fikk til og med prøvesitte i flyet. Foto: Knut Aaeng.

Grendefolket på Bellingmo møtte så mannsterke opp da det nye flerbruksanlegget ble åpnet lørdag ettermiddag, og feiret med både grillmat og flust i aktiviteter. Volleyball-bane, fotballbane, lekeplass og gapahuk med grillplass gjør anlegget ved grendehuset på Strand til et flott samlingssted. Arne Dagfinn Øynes hadde hovedansvaret for tilstelningen, og det ble servert kaffe og is, etter at folk hadde forsynt seg med egen grillmat fra grillen.

Snorbrenning

Ordfører Svein Borkhus bisto åpningen, og sammen med kretsens leder, Mairè Linden, stod de for "snorbrenning".  I gave fra kommunen hadde ordføreren tatt med seg både fotball og volleyball, til stor glede for både små og store.

Seilfly mistet oppdrift Fredag kveld var det også action på Bellingmo. Arnulf Snekvik fra Trondheim hadde startet fra Elverum med sitt seilfly på formiddagen, og flydd helt nord til Berkåk før han startet på returen. Den termiske oppdriften som gjør det mulig å holde seg i lufta over så lang tid, avtok imidlertid, og etter 6 timers flytur landet han på et jorde nord for Strandbrua. – Nå må jeg avvente kompisene som kommer med flyhengeren og henter meg, men det ser ut til at dette var et godt sted å lande på, sa Arnulf Snekvik, ettersom han ble bedt inn på middag og var i ferd med å gå til bords for taco hos familien Kleffelgård Aaeng.

Strand snorbrenningSNORBRENNING: Ordfører Svein Borkhus og kretsleder Mairè Linden avviker åpningen av flerbruksanlegget med snorbrenning. Foto: Ole Chr. Sørensen.

Strand ballKLARE FOR KAMP: Volleyball-nettet var oppe, og dermed klart for kamp for strandingene. Foto: Ole Chr. Sørensen.

Strand samlingTRIVSEL: Litt for dårlig bildekvalitet ti å gjenkjenne folket, men trivsel var det tydeligvis på Strand lørdag ettermiddag. Foto: Ole Chr. Sørensen.

 

 

 

  • Ingen kommentarer funnet
annonse