annonse
FriluftLOMSK BYR OPP: Vokalist Lars Bakke i front og resten av gjengen i LoMsk, inkludert vår alvdalsbosatte Hans Bakke (bror til Lars og nr. 2 f.h.), skal trekke folket til fjells når Breisjøseter Turisthytte arrangerer sin første fjellfestival lørdag 20.juli. Foto/Illustrasjon: LoMsk

Lørdag 20.juli blir det stor festivalstemning på Breisjøseter Turisthytte. Velkjente LoMsk står på scenen som hovedattraksjon, men musikken skal runge i fjellheimen i over seks timer sammenhengende denne kvelden og natta. Fra kjøkkenet blir det stelt i stand mye godt, og det er med andre duket for godbiter for så vel gane som ører ved foten av Sølnkletten denne helga.

  – Med mat for enhver smak på menyen og mye god musikk, er det bare å ta med familie og gode venner, samt finne fram telt og fjellsko til en fjellfest utenom det normale, oppfordrer vertsfamilien på Breisjøseter. – Vi har ønsket å gjøre noe annerledes, og dette blir en test i første omgang. Så får vi i etterkant ta en evaluering, men målet er klart at Breisjøfestivalen skal bli en årviss foreteelse, oppsummerer Håkon Magne Skjøren og familien ved Breisjøseter Turisthytte.

Godt på menyen

Sammen med mor Anne Marit skal Håkon Magne med sin mangeårige kokkeerfaring friste de fjellfarende med god mat i matteltet og musikk non-stop fra kl. 19.30 til kl. 02.00.  - Responsen hittil tyder på at mange vil ta turen og bidra til stor stemning ved foten av Sølnkletten

Turisthytta i Alvdal vestfjell har gjennomgående hatt bra besøk de senere årene, og merket også at trafikken i fjellet var stor i fjor da mange la turen om Breisjøsetra i anledning Rondane Nasjonalparks jubileum.

Lomsk i spiss

På den musikalske menyen er den velkjente trubaduren i hele Nord-Østerdalen, Arild Nygård, klar for å sette stemningen. Monkey Business var tidligere annonsert som neste band ut, men her er det nytt navn på plass på plakaten. Vibro King kan høres noe bluesaktig ut fra denne smakebiten, som Breisjøseter har lagt ut på sin egen side på Facebook.

Hovedattraksjonen blir så gudbrandsdølene i LoMsk, inkludert nå mangeårig alvdøl Hans Bakke, bror til vokalist og frontfigur Lars Bakke. – Det er jo et band som har turnert og vært aktive i over 30 år, og som jeg er sikker på vil passe godt inn i settingen vår, sier Skjøren.

Av de nyere låtene til LoMsk er låta "Som å kome heim" godt kjent, og refrenget lyder "Som å kome heim te norske fjell".  - Den rock- og folkemusikkinspirerte musikken deres passer nok godt her innpå setra, sier Håkon Magne Skjøren.

Telt, kano, fjellsko, sykkel ...

Hvordan hver enkelt skal finne veien til Breisjøfestivalen rår vi ikke med, men oppfordrer selvsagt alle til å ferdes fint i naturen. - De fleste kommer jo selvsagt til fots, men i tillegg er det jo framkommelig med både kano og sykkel på eller langs vannet.

Teltplass fikser vi for alle som vil overnatte ute. Innendørs er jeg redd det blir fullt, men kanskje er teltet like fristende. Teltplass vil bli anvist og koster kr. 100,-.

Billett på forhånd

Det minnes samtidig muligheten for å sikre seg billett i god tid, og her er det innbetaling til et angitt kontonummer som gjelder - se setras egen hjemmeside.  - Husk å oppgi navn og antall ved billettkjøpet, samt ta ut en kopi av bankoverføringen, slik at vi slipper misforståelser på dette. Prisen på billettene er satt til 350 kroner, mens barn mellom 10-15 år går for halv pris, og de aller yngste gratis, avrunder Håkon Magne Skjøren på vegne av arrangøren. 

For hver og en som kjøper billettene på forhånd, sparer vi kø og unødig venting ved ankomsten, skriver Breisjøsetras vertskap på sin Facebook-side, og ønsker alle vel møtt til en uforglemmelig fjelltur.

Breisjo2 240613VELKOMMEN: Budeie og vertskap på Breisjøseter Turisthytte er Anne Marit Skjøren og sammen med mannen Halvor håper hun på mye folk i fjellet i sommer, og spesielt når de lørdag 20.juli arrangerer tidenes første festival ved foten av Sølnkletten. Foto: Goro Vardenær Heggset.

Breisjo1 240613IDYLLISK: Breisjøseter Turisthytte ligger idyllisk plassert ved foten av Sølnkletten, og plena og utearealene ellers forventes å bli fylt solid opp når LOMSK og flere andre artister står på scenen 20.juli. Foto: Goro Vardenær Heggset.

Breisjo3 240613MANGE VEIER TIL OG FRA: Skiltene mot stier i andre deler av Alvdal vestfjell, eller for den del over mot Rondane er mange for de som tar turen innom Breisjøsetra. Foto: Goro Vardenær Heggset.

 

  • Ingen kommentarer funnet
annonse