annonse
FriluftMYE GODT Å FÅ KJØPT: Staben av rutinerte serveringshjelpere stiller opp hvert eneste år under Høstdalsdagene, og spesielt i godværet lørdag fvar det mange som fikk smakt på seterkosten, og anna godt fra matteltet. Alle foto: Jonas Heggset. 

Setermat ble solgt over en lav sko, underholdning ble servert fra scena, og i godt vær kunne alle de som tok turen til årets utgave av Høstdalsdagene kose seg med mye bodsalg og demonstrasjoner av diverse husflid og matlaging.

Spesielt godværet lørdag bidro til godt besøk under årets Høstdalsdager, som i år gikk over to dager med festplassen på Langsetra som kulisser for arrangementet.

  - Ja, lørdagen med sommervarme gjorde at mange både fra bygda og hyttebeboerne i bygda tok turen og besøkte oss, og det er vi svært fornøyde med, sier Anne Berit Gjermundshaug. Tidligere har hun og de to andre budeiene, Else Iren Smedplass og Gunhild Valråmoen, flyttet telt, mat og alt av bode og stoler fra vang til vang, under det normalt tre dager lange arrangementet, men i år fikk de altså testet et nytt konsept.

  - Hvordan det blir med neste års arrangement har vi ikke rukket å planlegge så mye enda, men årets endring i kombinasjon med godt vær er vi i alle fall fornøyd med, avrunder hun og de andre budeiene bak arrangementet. På det meste lørdag hadde det blitt telt godt over 100 biler på parkeringsplassen, så at det var rundt 300 personer innom i løpet av dagen er var hun rimelig var et forsiktig estimat på besøket.

Her er noen flere bilder fra aktivitetene under Høstdalsdagene 2013:

HD oversiktMYE FOLK: Minst 300 besøkende var nok innom festplassen på Langsetra under lørdagens arrangement av Høstdalsdagene 2013.

HD brunostYSTGRYTA: Anne Grethe Vardenær (t.v) og Ingrid Dølhaug passet ystgryta både lørdag og søndag, og spanderte smaksprøver til alle som ville ha det.

HD salg1MANGE BODER: Flere utstillere fra både Alvdal og nabodalførene rundt hadde møtt fram med mye fint, og en og annen handel ble det nok også til resultat.

HD salg3HUSFLID: Sydde, dreide og strikkede produkter i mange varianter var å få kjøpt for de som fant noe de likte.

HD royk1RØYKT FISK: Emil Bjørn demonstrerte røykovnen han har vært med på å produsert og selge mange av gjennom skolevinteren i ungdomsbedriften Stålrøyk UB ved Storsteigen VGS. Røykt fisk falt i smak hos mange som var innom og så på, og fikk en flatbrødbit med sluttproduktet oppå.

.

  • Ingen kommentarer funnet
annonse