annonse
FriluftKVELDSTUR TIL SETERS: Mildri og Arve Oddlien er vertskap når vandrerne som deltar på kveldsturen over Kvitvola i år ankommer setra deres på Langsetra i Haustdalen for 27.gang. Her er de sammen med  den nepaliske fjellguiden Navaraj Sharma, som besøkte Alvdal i 2011, etter at han som profesjonell guide og tilrettelegger i Sky-Mountain Treks & Tours Ltd, var den som guidet Alvdal Turforening da de besøkte Nepal i 2010. Foto: Alvdal Turforening.

Johan Ragnar Eggen melder om ei aktiv uke med Alvdal Turforening, og håper på god deltakelse på tre ulike turer inn mot og gjennom helgen. Kosetur på Svartbekkjølen, kveldstur over Kvitvola og Tronfjell til topps er navn på turene.

Den første turen i regi Alvdal turforening i uke 28 starter onsdag kveld med avreise fra Steia eller oppmøte direkte inne ved Aumdalssetrene. - Kulturhistorien og naturformasjonene ved Svartbekkjølen er målet for turen, og dette blir en lett kveldstur som passer for alle og hvor vi avslutter med litt bålhygge. Borge Evensplass er kjentmann på turen, sier Johan Ragnar Eggen.

Kveldsturen over Kvitvola som i år arrangeres for 27.gang står så på programmet fredag ettermiddag. Den rundt fire timer lange turen hvor vi ender opp til flott bevertning på setra til Mildri og Arve Oddlien i Haustdalen, passer for trimmere i alle aldre. Skjørosten og rømmen er sponset av TINE, forteller Eggen.

Tronfjell til topps er så søndagens arrangement, og avvikles samtidig med avviklingen av sykkelrittet Solan Gundersens Styrkeprøve. Alle som blir med fra avgang ved Tronsvangen og går til topps via stien på Nordkletten, får dessuten eget diplom med Tron Topp Vandrer. Et bevis på at man er sertifisert for det meste av turer i Alvdal og resten av kongeriket, forklarer en som vanlig engasjert og turklar Johan Ragnar Eggen.

Alt om turene er å finne i sommer- og høstprogrammet for Alvdal turforening, via deres nettsider.

TTVSERTIFISERT: - Tron Topp Vandrer-diplomet med tekst på både norsk, engelsk, tysk og nerderlandsk, beviser at den som innehar sertifikatet er skikket til å gå de fleste turer både i Alvdal og resten av Norge, forklarer Johan Ragnar Eggen i Alvdal turforening.
 

 

  • Ingen kommentarer funnet
annonse