annonse


 PÅ TOPPEN: En fornøyd gjeng på toppen av Sølnkletten. Foto: Barnas Turlag

Barnas Turlag har vært på tur til Breisjøsetra Turisthytte, og til helga er det klart for den første Breisjøfestivalen ved foten av Sølnkletten.

Barnas Turlag hadde forrige helg sin årlige overnattingstur til Breisjøsetra Turisthytte. Det var 9 unger i alderen 2 til 11 år som deltok, og de startet turen fra Håan i et strålende vær.

Vel fremme på Breisjøsetra Turisthytte ble det bading i Breisjøen og lek på stranda, før de fikk servert deilig 3-retters middag.

Søndag gikk hjemturen om Sølnkletten for noen av de største ungene, og 6 fornøyde unger nådde toppen! Etter den lange turen var det noen som avsluttet med enda et forfriskende bad til fjells i finværet.

Breisjøsetra Turisthytte ligger ved foten av Sølnkletten og er åpent i sommerhalvåret fra 20.juni til 10.september. Breisjøsetra er et eldorado, og det finnes mange tur- og fiskemuligheter i tillegg til at du også kan se spor etter tidligere bosetninger i området. Den er et godt egnet mål for for både store og små da det er flatt terreng med bra turstier. Et ypperlig turmål både for barn og voksne med andre ord.

Turisthytta verter for Breisjøfestivalen 2013

Målet for overnattingsturen til Barnas Turlag, Breisjøen Turisthytte er nå til helga verter for Breisjøfestivalen. Vertene ønsker at denne helga skal bli en årlig begivenhet, men at det i første omgang er en test,og så får evalueringen i etterkant vise om det er mulig å satse hvert år.

Forutsetningene ligger i alle fall godt til rette når vertene ved Breisjøseter Turisthytte inviterer til den første festivalen ved foten av Sølnkletten. Her kan de lokke med god mat fra Anne Marit og Håkon Magne Skjøren, teltplass for de som vil sove ute, og ikke minst god stemning når LoMsk med vår egen Hans Bakke, Vibro Kings og Arild Nygård spiller opp.

Fredag vil det klokka 13.00 bli åpning av stands og boder, middag ved Anne Marit Skjøren og åpning av "Grillen" ved Håkon Magne Skjøren. Lørdag startes dagen med en festivalfrokost før det blir muligheter for å bli med på en guidet tur til Gravskardet. Påmelding og betaling for denne turen gjøres i resepsjonen. Videre utover dagen åpner boder/stands, grillen og ikke minst Breisjøbaren med lansering av eget Breisjø-øl fra Atna Bryggeri.

Fullstendig program over helga finnes på Breisjøsetra Turisthyttes egen facebookside: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=494855887260164&set=a.336682693077485.74623.115811601831263&type=1&theater 

Noe praktisk informasjon vedrørende parkering og frakt av utstyr fra Atnasjø-området fredag/lørdag, samt retur på søndag finnes her: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=499305896815163&set=pb.115811601831263.-2207520000.1374053529.&type=3&theater 

Pause på vei mot toppenPUST I BAKKEN: En liten pause på tur opp til Sølnkletten. F.v: Mikkel Flaten-Løvås, Lidvin Granrud Hogstad, Sander Granrud Falstad, Amund Søberg Granrud, Stine Granrud Falstad og Ingeborg Granrud Hogstad. Foto: Barnas Turlag

Bading i BreisjoenBADING: Det var flere som prøvde seg uti for å teste badetemperaturen i Breisjøen på Barnas Turlags årlige overnattingstur. Foto: Barnas Turlag

Lek på strandaBADESTRAND: Lek på stranda. Foto: Barnas Turlag

Varinn og VilmaDE YNGSTE PÅ TUREN: Vilma Flaten-Løvås i bæremeisen og Vårinn Granrud Hogstad på stien. Foto: Barnas Turlag

SolnklettenSØLNKLETTEN: På tur opp til toppen av Sølnkletten. Foto: Barnas Turlag

Bading etter toppturBADING ETTER TOPPTUR: Noen måtte uti for å dukke seg etter toppturen. Foto: Barnas Turlag

Goro Skarpsno
    • Ingen kommentarer funnet
    annonse