annonse
FriluftÅPNER HAGEN: Bodil Dahlens hage på Plassen er en av to hager du kan vandre i, hente inspirasjon og treffe andre hageinteresserte kommende søndag. Foto: Privat.

To av 1000 åpne hager landet over finner du kommende søndag i Alvdal. For tredje år på rad er Alvdal Hagelag med i Hageselskapets store satsing - 1000 åpne hager!

Alvdal Hagelag deltar også i år i Norsk Hagelags årvisse markering med åpne hager landet over. For tredje år på rad tar Romulado Avestruz i mot publikum i rosehagen sin Vestate i Alvdal. I tillegg inviterer Bodil Dahlen på Plassen også folk inn i hagen sin.

Hvorfor 1000 åpne hager?

  - Jo, først og fremst fordi vi ønsker å gi mennesker en god opplevelse, gi dem inspirasjon og se hagemangfoldet i Norge. Både de som har hage og selv og som vil lære mer pluss utveksle erfaringer, samt de som ønsker å bli kjent i eget nærområde, oppfordres herved til å ta søndagsturen som en hagevandring, sier lokal hagelagsleder Ingrid Storrøsæter.

– Hageselskapet ønsker samtidig å sette fokus på sammenhengen mellom grønne omgivelser og folkehelse. Stadig flere forskningsrapporter viser til positive helseeffekter, og opphold i grønne omgivelser, hagebruk og kontakt med jord kan virke både forebyggende og rehabiliterende, sier Storrøsæter videre.

Økt etterspørsel

Hageselskapet opplever økt etterspørsel etter kunnskap om dyrking av egne vekster og hagebruk generelt i tradisjonelle og nye former.  – Ja, og vi kan bidra til å fylle kunnskapsgapet og gi fremtidige hagebrukere inspirasjon, gode råd og veiledning, sies det i en pressemelding fra nasjonalt nivå.

– Det er litt unorsk å åpne porten for fremmede mennesker og vise fram sin private hage.  Vi ønsker å vise mangfoldet i hage-Norge og med dette bidra til å senke terskelen for hva mange tror en hage skal være. Din hage skal glede deg! Som visjonen vår sier; Vi skal bidra til å bedre menneskers livskvalitet gjennom grønne opplevelser, avrunder Hageselskapet.

Summende hager

Humlevennlige og insektvennlige hager er også en del av hagemangfoldet.  – Med vår kampanje om summende hager får vi satt søkelyset på viktigheten av pollinerende insekter.  Søk blant annet etter Summende hager på Facebook og emnet Slik lykkes du med humler under fagstoff på Hageselskapet.no, om du vil vite mer om Hageselskapets aktiviteter.

Første gang det ble arrangert Åpne hager var 14.august 2011. – Den gangen hadde vi tre åpne hager i Alvdal som alle var veldig godt besøkt, avslutter Ingrid Storrøsæter og håper på minst like mange som tar turen innom også kommende søndag. 

hagemann2ÅPNER FOR  TREDJE GANG: Mens Bodil Dahlens hage ikke har deltatt i hagelagets Åpen hage-markering tidligere, er Romulado Avestruz med for tredje gang med sin fargerike blomsterprakt Vestate. Foto: Ivar Thoresen.

Hage4FONTENE: En fontene i hagen hos Bodil Dahlen gjør også sitt til at helheten løftes. Foto: Privat.

Hage5PYNTER OPP: Gamle gjenstander i kombinasjon med planter både på vegg og jorda. Foto: Privat.

Hage2GRØNN BUE: Små blomster med grønn bue i midten. Foto: Privat.

 

 

 

 

 

 

  • Ingen kommentarer funnet
annonse