annonse
FriluftRIDESKOLE: - Hestene våre er gode og trygge skolehester som passer godt til undervisningen på ridekursene, og vi oppfordrer hesteglade i alle aldre til å melde seg, forteller rideinstruktør Annlaug Lilleeng ved Storsteigen VGS. Bildet er fra rideundervisning ved skolen i mars 2012. Foto: Harriet Larsen. 

Storsteigen VGS har fått henvendelser fra lokalbefolkningen i Nord-Østerdal om å starte opp nye runder med ridekurs ved skolen, og nå informerer de om at ridelærer Annlaug Lilleeng er klar til å gi tilbudet fra midt i september. - Ja, vi har gode og trygge skolehester, og satser på å dele inn i små grupper der både barn og voksne kan melde seg. Ingen må føle at de ikke har kunnskap nok, lover hun.

- Tidligere har vi hatt ungdomsbedrifter som har satt opp tilbud med ridekurs, men nå ønsker vi altså å tilby ridekurs i egen regi med oppstart nå til høsten. Vi har gode skolehester, som er både trygge og snille, samtidig som vi har hester med god rutine, kunnskap og som kan utfordre  de som ønsker å bygge på sin eksisterende kunnskap, sier Annlaug Lilleeng ved Storsteigen VGS.

 

For alle aldre

  - Kursinnholdet er basert på at elevene skal lære å ri innen hovedsaklig grener som dressur, sprang og tur, samt instrueres i sikker omgang med hest, vanlig stell av hesten, og det vil gis mulighet for å ta Rideknappen etter hvert. Rideknappen er Norges Rytterforbund sin kvalitetssikring innen hestesporten, og består av fem deler. Den høyeste graden gir mulighet til å konkurrere med hest på Norges Rytterforbund sine stevner, forklarer Annlaug videre.

Nytt er også at tilbudet ikke bare rettes mot barn/unge, men også den voksne aldersgruppen. Om noen ønsker å friske opp gamle kunster eller bare ta en real treningsøkt, så er man velkommen til det. Ridning er super trening for kjernemuskulatur, balanse, motorikk og rytme, og vi forsikrer om at all ridning foregår med instruktør til stede. Sikkerhet er viktig, sier Lilleeng. 

Barn under 7 år er også velkomne til eget kurs, fortsetter hun, og poengterer at de satser på forholdsvis små, oversiktlige grupper på 4-7 elever i hver gruppe, satt sammen etter nivå og alder. Om aktuelt vil det også være mulig å kjøpe enkelttimer, om enn til en noe høyere timespris.

 

Før og etter jul

- Målet er å komme i gang med kursopplegget tirsdag 10.september, altså i uke 37, og det legges da opp til 10 timer før jul og videre 10 timer etter jul. Annlaug Lilleeng skal være hovedinstruktør på kursene og er både utdannet ridelærer trinn 2, samt har mangeårig bakgrunn fra rideskoledrift, undervisning og konkuranser i sprang, dressur og feltritt.

Introduksjonsprisen for et 10-timers kurs er satt til 1600 kroner, men det er også mulig å kjøpe enkelttimer. Påmelding til kurset og spørsmål rettes til Lilleeng direkte på tlf.  48 21 88 66.
 

 

  • Ingen kommentarer funnet
annonse