annonse
FriluftET TROFE BLANT MANGE: Kristoffer Clausen foreviger de mange øyeblikkene i friluft på film og i bøker. Her er han og en kollega foreviget under høstens elgjakt, og neste torsdag kommer han til Nordihaugan for både filmframvisning, demonstrasjon av lokkelyder, samt selvsagt salg av sine filmer, bøker og lokkefløyter, for å nevne noe. Foto: Privat.

Villmarksentusiasten, jegeren, forfatteren og landets største produsent av jaktfilmer kommer til Alvdal og Nordihaugan neste uke. Torsdag 7.november er datoen som gjelder for alle jakt- og friluftsinteresserte, og om interessen blir gedigen er Sølnaslottet allerede reservert som alternativt lokale for seansen.

Kristoffer Clausen er villmarksentusiasten som for noen år tilbake kom i medias søkelys etter at han påsto å ha bodd ute sammenhengende et helt år, og kun hadde overlevd på det naturen bød på på av næring. 

Ikke 12, men 10 måneder ute

Prosjektet ble filmet og sendt på TV 2, samt at han senere også ga ut bok om året som altså ikke bare ble tilbragt i fri natur. Det riktige var at Clausen tilbragte rundt ti måneder utendørs, men grunnet en kreftsyk far avbrøt han flere ganger friluftsåret for å besøke han på sykesengen, og bodde da på hotell ved disse besøkene.

Både unge og gamle fans, samt bokkjøpere følte seg nok grundig lurt da dette kom for en dag i et Dagbladet-oppslag drøye to år siden. Men, populariteten til Clausens bok og mange jaktfilmer har likevel holdt seg høyt. I dag bor han i Fetsund og lever av salg av jaktutstyr, jaktfilmer, samt av oppdrag som det han neste uke kommer til Alvdal og Nordihaugan for å bidra med.

Jaktfilmer, historier og lokking

– Vi inviterer til en helaften med Kristoffer Clausen, hvor han både vil vise helt nye filmer fra høstens elgjakt, samt fra jakt på storfugl. Det blir også demonstrert lokking på rev og mye mer, samt at villmarkskjendisen selvsagt har med seg filmer og diverse lokkefløyter for salg, sier vertskapet Nordihaugan, Mona Murud.

Påmeldinger tar hun gjerne imot på telefon/SMS, samt på arrangementets side på Facebook. – Men, det blir også forhåndssalg av billetter ved Alvdal Bok- og Papirhandel fra kommende fredag ettermidag, 1.november, sier Mona. Blir det stort forhåndssalg, har jeg for ordens skyld reservert Sølnaslottet, ettersom jeg der kan få inn vel det dobbelte av de 80-90 stolsetene jeg selv kan få satt opp, avrunder hun. Dette blir det gitt beskjed om.

 

 

  • Ingen kommentarer funnet
annonse

Cron Job Starts