annonse
FriluftSTINN BRAKKE: Sølnaslottet var fullt av jakt- og friluftsinteresserte i alle aldre, og rekrutteringen til jegerlivet ser det ikke ut til å være problemer med. Ungdommene utgjorde nok langt opp mot halvparten av de 200 frammøtte som ville høre fra Kristoffer Clausens mange turer i inn- og utland. Foto: Ole Sylte Heggset.

Jakttips, jaktfilmer, lokking og alt av utstyr for gode fotominner fra villmarka. Villmarksentusiasten Kristoffer Clausen bød virkelig på seg sjøl da 200 tilhørere fra Trysil i sør til Trondheim i nord fant veien til Sølnaslottet sist torsdag.

Nordihaugan og Mona Murud innså raskt at egne lokaler ble for smått, etter at det ble kjent at villmarksentusiasten, jegeren, forfatteren og landets største produsent av jaktfilmer skulle komme på besøk. I Sølnaslottets lokaler ble det satt ut over 200 stoler, og ikke mange var tomme da Kristoffer Clausen satte i gang.

– Det ble akkurat en slik kveld som jeg håpet og trodde det kunne være mulig å skape, og veldig artig å oppleve at så mange utenbygds også fant turen hit, sa vertskap Mona Murud. Både helt nye filmer fra høstens elgjakt, samt fra jakt på storfugl, rev og duer her til lands og i utlandet, til mer fjerne jaktmarker hvor det hele ble avsluttet med en film av løver på bøffeljakt, gjorde kvelden både variert og spennende for de mange friluftsengasjerte i alle aldre. Diverse lokkefløyter ble også demonstrert, og selvsagt fikk de som ønsket anledning til en handel fra Clausens utvalg.

- Veldig artig, og tusen takk for at så mange ville kommer, hilste Clausen til slutt, og fikk bekreftet at de mest langveisfarende hadde kjørt bil fra Trondheim og Trysil i hver sin ytterkant, mens samtlige kommuner i Nord-Østerdalen var godt representert. 

ViltkafeBENSTREKK: I rundt tre timer fortalte Kristoffer Clausen fra sine turer i inn- og utland, kun avbrutt av en liten kaffepause hvor mye godt ble servert av unge jaktglade alvdøler, her representert ved Kristian Rosmæl Kløvstad og Inge Olav Murud bak. Foto: Ole Sylte Heggset.

  • Ingen kommentarer funnet
annonse